пʼятниця, 18 січня 2013 10:23

У Китаї врятували вантажівку котів, яких везли на з'їдення у ресторани та кафе
12

Фото: Фото: livejournal.com

Вантажівка, що поставляла тварин в місцеві китайські ресторани, потрапила в аварію, що дозволило врятувати сотні кішок від неминучої загибелі.

Аварія з автомобілем, який віз домашніх вихованців на продаж в китайські кафе і ресторани, привернула увагу активістів із захисту тварин. Волонтерам вдалося врятувати від поїдання близько 1000 кішок. Один з поліцейських, які приїхали на місце ДТП, через місцеву соціальну мережу вирішив привернути увагу до проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорні коти лікують від інфарктів, руді - заряджають позитивною енергією

На його прохання про допомогу тваринам відгукнулося безліч добровольців з найближчих населених пунктів.

Водій автомобіля отримав серйозні травми і був доставлений у найближчу лікарню для надання медичної допомоги. Сама ж операція з визволення і обстеженню кішок з вантажівки тривала майже добу, в ній взяли участь більше 50 чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У казковому будиночку на Березняках оселились голуби і коти

Як зазначають свідки, багато тварин загинуло, так і не доїхавши до пункту призначення. Причиною смерті стала відсутність простору в ящиках для перевезення - дорослих особин помістили разом з місячними кошенятами, у яких не залишалося шансів на виживання.

Десятки хвостатих розібрали на місці рятувальники і добровольці. Решту було вирішено доставити у відділення Асоціації із захисту прав тварин міста Чанша.

У Китаї вірять, що вживання в їжу кошеняти приносить невдачу, тому підприємливі мешканці сіл придумали свій спосіб для заробітку. Тварин тримають у спеціальних загонах до однорічного віку, годують їх рисом і котячим кормом, після чого продають гуртом - три долари за один кілограм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведська поліція затримала кота-клептомана

Особливо вибагливі кухарі особисто відбирають тварин для приготування і власноруч вбивають їх, перерізаючи горло. Через зростаючу популярність страви в минулому році в Китаї було з'їдено близько 4 млн кішок.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї врятували вантажівку котів, яких везли на з'їдення у ресторани та кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути