четвер, 13 травня 2010 16:14

У Івано-Франківську виклали величезний пазл Героїв України (ФОТО)

Івано-Франківські пластуни склали величезний пазл із зображенням українських вояків різних століть.

Формували кількаметрову мозаїку на Вічевому майдані на передодні Дня Героїв, який зазвичай відзначають третьої неділі травня. Композиція була складена зі 130 фігурних металопластикових частин. Її розмір – 3 на 6 метрів.

Як сказав кореспонденту Gazeta.ua організатор акції Тарас Зень, окрім пластунів до акції долучилися письменники Юрій Андрухович та Тарас Прохасько, лідер гурту "Гринджоли" - Роман Калин, засновник "Перкалаби" - Ярема Стецик, музиканти гурту "Фліт", "Хвилю тримай" та "Кораллі".

За словами Романа Калина, письменники та музиканти радо погодились на пропозицію пластунів приєднатися до акції, адже більшість з них переконані, що у цей час в Україні часто забувають, або навіть свідомо заперечують геройську боротьбу окремих українських армій ХХ століття.

"Такий пластовий проект має назву "Вчимо історію разом!", його завданням є у ігровій формі зацікавити звичайних перехожих дітей до вивчення української історії, а зокрема славних українських військових традицій", - каже Зень.

В ілюстрації великої мозаїки використані зображення вояків Київської Русі, Запорізької Січі, опришка, Січового Стрільця, вояка Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, вояка Карпатської Січі, солдата радянської та Української Повстанської Армій. Для виховного моменту підростаючого покоління всі ілюстрації підписані роками діяльності кожного війська.

Проект "Вчимо історію разом!" є Всеукраїнської акцією.

Цей масштабний захід розпочнеться саме з Івано-Франківська, адже тут діє один з найбільш потужних осередків Пласту. Опісля пазл поїде у інші обласні центри та міста України, де є пластові частини.

У ці дні Пласт святкує 98 річницю з дня свого заснування, а також 20-літній ювілей відновлення Пласту у Івано-Франківській окрузі.

Фото Олекси Бутчака.

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську виклали величезний пазл Героїв України (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути