неділя, 01 листопада 2009 11:39

У ході спецоперації в Сербії заарештовано 500 наркоторговців

У ході спецоперації в Сербії заарештовано 500 наркоторговців

У Сербії заарештовано більше 500 людей у ході операції з боротьби з наркотиками, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Це була найбільша поліцейська операція в країні, у ній взяли участь більш 2 тис поліцейських.

Як заявили в міністерстві внутрішніх справ Сербії, у ході операції вилучено більше мільйона фальшивих доларів, зброя, боєприпаси й дорогі автомобілі.

Операція під кодовою назвою "Морава" почалася в суботу о 6.00 (7.00 за київським часом) у різних містах Сербії, включаючи Бєлград, Нові-Сад, Ніш, Бор, Крагуєвац, Нові-Пазар, Враньє. В акції взяли участь близько двох тисяч поліцейських, які обшукали більше 600 об"єктів.

"Сьогодні вранці поліція затримала близько 500 осіб у різних містах Сербії в рамках операції з боротьби з торгівлею наркотиками", - повідомив на прес-конференції в Бєлграді глава МВС Івіца Дачіч, слова якого наводять сербські агентства.

Затримання відбулися головним чином в Бєлграді, додав він.

За його словами, "поліцейські виявили декілька десятків кілограмів різних наркотичних речовин (кокаїну, героїну, марихуани), а також 57 одиниць зброї, велику кількість боєприпасів і чотири вкрадені автомобілі". Він додав, що вилучено також 20 автомобілів високого класу, що належать наркодилерам, і більше мільйона фальшивих американських доларів.

"Більше ста осіб затримано на строк до 48 годин", - сказав Дачіч.

Міністр розповів, що акція була направлена, перш за все, проти осіб, які поширюють наркотики серед дітей поблизу шкіл, дискотек і кафе.

За оцінкою Дачіча, "дилерська мережа, що поширює наркотики серед молоді в цих місцях, паралізована".

Дачич заявив, що все майно, виявлене в ході спецоперації "Морава", буде конфісковано, якщо з"ясується, що воно нажите злочинним способом.

Міністр не говорив про деталі операції і не називав які-небудь імена. У той же час він сказав, що керівництво кримінальної поліції провело кілька тижнів тому нараду, в ході якої розробило план операції і склало список осіб, що підлягають затриманню. За словами міністра, всі особи, внесені до цього списку, затримані.

Президент Сербії Борис Тадіч заявив, що дана операція є "першим етапом по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією в Сербії".

Нещодавно у Сполучених Штатах завершилася операція зі знищення великої мережі наркоторгівлі. Заарештовано більш як 300 осіб, підозрюваних у причетності до наркомафії, зокрема до мексиканського картелю "Ля Фамілья".

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У ході спецоперації в Сербії заарештовано 500 наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути