Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 15:56

У Харкові збирають підписи за "мовний закон"
5

Підписи надішлють у Київ президенту в руки
Фото: Фото: Володимир Чистилін
Намет
Усіх поять водою

У багатолюдних місцях Харкова встановили 14 наметів, де активісти громадської організації "Оплот" закликають городян поставити підписи за рівноправність мов. За збігом обставин саме сьогодні, 10 липня, у Харкові за відсутністю депутатів від опозиції, проходить позачергова сесія міської ради, де в порядку денному розглядається тільки одне питання: "Схвалення Закону України "Про основи державної мовної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підтримку мови у Луганську намалювали величезну вишиванку

Крім збору підписів, перехожим також роздають листівки, де викладено, як було у мовному питанні раніше і як стане тепер.

"Ми проводимо своєрідне соцопитування харків'ян, щоб дізнатися думку: потрібний цей законопроект чи ні. Зібрані підписи тих, хто підтримує закон про мови ми відправимо в адміністрацію президента. Наша мета, щоб цей законопроект все ж таки прийняли", - розповіла Gazeta.ua одна з керівників акції Аліна Микитенко.

Щодня на кожній з 14 точок збирається близько 350 підписів. Ніяких серйозних інцидентів не виникало, хоча дискусії з мовного питання час від часу розгораються не на жарт. Щоб погасити пристрасті під час 30 градусної спеки всім охочим безкоштовно роздають воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовний" закон скасовує десятки актів, на яких грунтується мовна політика держави – один з авторів Конституції

Акція узгоджена з міською владою і вона закінчується сьогодні, 10 липня, о 20 годині. Активісти не приховують, що їм непогано платять, але конкретні суми називати відмовляються.

"Якщо президент не підпише цей законопроект, ми будемо відновляти у Харкові збір підписів", - говорить одна з керівників акції.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові збирають підписи за "мовний закон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

157

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути