пʼятниця, 21 грудня 2012 06:37

У Гватемалі шамани майя почали зустрічати кінець світу

У Гватемалі шамани майя почали зустрічати кінець світу
Фото: neformat.co.ua

Церемонії очищення священних місць майя поклали початок зустрічі 21 грудня в Гватемалі. Багато хто вважає цю дату днем ??так званого кінця світу. За словами Альберто Маррокіна, секретаря великої ради властей древніх народів майя, гаріфуна і шинку, які проживають в Гватемалі, цей день означає новий світанок для культури майя. Очищення торкнуться 20 священних місць на території країни.

Жерці закликали всіх до загальної медитації. Тільки так, за їх словами, можна зберегти матір-землю і досягти братства між мешканцями на Землі.

Додамо, адміністрація Гватемали вважає, що на святкування завершення циклу календаря майя і початку нової ери в країну приїде не менше 200 тисяч туристів. Вже за кілька тижнів до фатальної дати - 21 грудня - знайти місця для ночівлі в регіонах, прилеглих до археологічних зон, було майже неможливо.

Відповідно до календаря майя, 21 грудня 2012 р. закінчив тривалий цикл, що почався приблизно за 3 тис. років до нашої ери. На цій даті календар обривається, що дало багатьом людям підстави вважати, нібито індіанці таким чином передбачили кінець світу. Більшість вчених заявляють, що ні про яке кінець світу в прогнозах не йшлося.

Зараз ви читаєте новину «У Гватемалі шамани майя почали зустрічати кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути