вівторок, 24 листопада 2009 10:49

У грудні кияни зможуть отримати соціальну картку

У грудні кияни зможуть отримати соціальну картку

Уже наприкінці року кожен соціально незахищений киянин зможе отримати особистий електронний платіжний документ - соціальну картку киянина.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

"Головне наше завдання сьогодні - почати потужну роз"яснювальну роботу, розказати мешканцям про переваги таких карток і почати їх оперативне розповсюдження", - сказав Голубченко.

Він відзначив, що соціальні картки розповсюджуватимуться у всіх районах міста. А в кожному ЖЕКу працюватимуть співробітник банку, соціального управління, фотограф.

До ЖЕКу запрошуватимуть киян, ознайомлюватимуть їх з можливостями та перевагами користування соціальною карткою.

"У разі згоди на отримання такого документу, майбутній власник картки напише заяву і за кілька днів отримає персональну соціальну картку. Підкреслю, що видача цих електронних платіжних документів здійснюватиметься безкоштовно", - пояснив Голубченко механізм розповсюдження соціальних карток.

За його словами, соціальна картка киянина має надійну систему захисту і виконуватиме низку функцій. Зокрема, це буде ідентифікаційний документ (посвідчення особи); засіб достовірного обліку; засіб реалізації пільг, що належать відповідним категоріям громадян (у міському пасажирському транспорті; при оплаті компослуг; при безкоштовному отриманні чи купівлі медикаментів; при отриманні медичних послуг тощо).

Крім того соціальна картка виконуватиме функцію дисконтної картки для оплати товарів у магазинах та супермаркетах; платіжного засобу, рахунку для перерахування пенсій та адресної матеріальної допомоги (за бажанням громадян).

На отриманій картці можна буде зберігати інформацію медичного характеру (наприклад,група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції, тощо за бажанням громадян) та іншої інформацію, наприклад, медичного страхування, програм лояльності тощо.

Як відомо, 12 жовтня було визначено переможців конкурсного відбір потенційних виконавців робіт із впровадження системи "Соціальна картка киянина". Ними стали ТОВ "Універсальні інформаційні технології" та ВАТ "БМ Банк".

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У грудні кияни зможуть отримати соціальну картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути