пʼятниця, 23 грудня 2011 20:55

У Європі собак вигулюють з лопаткою й пакетом для екскрементів

У Європі собак вигулюють з лопаткою й пакетом для екскрементів

Із наступного року в Білорусі набуває чинності закон "Про поводження з тваринами". Під час вигулу собак їхні власники повинні бути тверезими, мати лопатку й пакет, щоб прибирати екскременти. Собака має бути на повідку й у наморднику, гуляти з ним можна тільки на спеціальних майданчиках. Тварин заборонено бити, травмувати, катувати, зокрема в ритуальних цілях. Не можна піддавати "надмірним фізіологічним навантаженням", нацьковувати собак на людей і на інших тварин.

Подібні закони діють у країнах Євросоюзу. У Парижі 2001-го підрахували: щодня на вулицях і в скверах залишається до 16 тонн собачого лайна.

"У мене 3-річний шотландець – вівчарка Лемон. Коли виходили з ним гуляти, біг до людей, обнюхував сусідів. Вони боялися його, бо пес величенький. Написали кілька скарг у поліцію. Почав виводити Лемона тільки в наморднику. У рік став вити у квартирі, коли нікого не було вдома. Десь за півроку при знайомстві узяв звичку класти лапи на плечі й намагався облизати обличчя. Я ж кожному не поясню, що він добрий і просто хоче погратися. У поліцію надійшло ще шість скарг. В одній сусідка написала, що Лемон намагався перекусити їй сонну артерію. Тепер виводжу його тільки о третій ночі, коли нікого надворі немає. Ще раз ходить удома на пелюшку", -  розповів економіст з Парижу Шарль Аррі.

 

Прочитати детальні про європейські правила поводження з собаками можна у журналі "Країна" № 49 (102) за 23 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.
Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Європі собак вигулюють з лопаткою й пакетом для екскрементів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути