Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2016 14:21

У Донецьку почався показовий терор для залякування - Казанський

У Донецьку почався показовий терор для залякування - Казанський
Денис Казанський. Фото: radiosvoboda.org

Викраденнями людей бойовики хочуть показати, що ні з ким не будуть церемонитися. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав журналіст і блогер із Донецька Денис Казанський.

"На окупованих територіях склалася дуже погана економічна ситуація. У шахтарів і підприємців уривається терпець. Вони виходять на мітинги. Люди відверто вимагають свої зарплати. Бо розуміють, що їх дурять. Останні арешти - це спроба залякати людей. Бойовики хочуть показати, ніби на їхній території є багато диверсантів. А потім будь кого незгодного можна назвати диверсантом і кинути у підвал", - упевнений журналіст.

На думку Дениса Казанського, спроба підриву пам'ятника Леніну в центрі Донецька могла бути інспірованою бойовиками, щоб будь-кого можна було назвати диверсантом.

"Затримання почалися після спроби підриву пам'ятника Леніну. Сам підрив викликає багато запитань. На площі Леніна встановлено багато камер відеоспостереження. Там завжди є поліція ДНР. Зробити щось непомітно дуже важко. Складно пронести вибухівку і закласти її. Крім того, я не бачу мотивів. Якби це справді була наша диверсійна група, вона б скоріше підірвала будівлю з бойовиками чи поліцейську машину. Це виглядає, як провокація. Хочуть розповісти, що в Донецьку є українські диверсанти. На окупованій території вперше відбулися тривалі страйки. Шахтарі в Макіївці відмовилися спускатися під землю. Історія потрапила в пресу. Бойовики одразу назвали організаторів страйку українськими провокаторами. Після того відбулися масові мітинги підприємців у Луганську. Всі негаразди звалюють на Україну. Арешт ученого Ігоря Козловського - це показовий терор. Якщо з ним не церемонилися, то з іншими тим паче не будуть", - сказав він.

Журналіст вважає, що бойовики можуть шантажувати керівництво України, щоб швидше приймали зміни до конституції. Мовляв, "взяли заручників, і тепер диктують умови".

Нагадаємо, за інформацією члена волонтерської групи "Відповідальні громадяни" Енріке Менендеса, в Донецьку 30 січня була затримана у себе вдома керівниця цієї групи Марина Черенкова. Імовірно, її затримали представники так званого Міністерства державної безпеки самопроголошеної Донецької народної республіки.
Крім того, викрали відомого вченого-релігієзнавця, викладача одного з донецьких вузів Ігоря Козловського.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку почався показовий терор для залякування - Казанський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути