пʼятниця, 20 лютого 2015 00:52

У Донецьк прибули 62 тонни гуманітарної допомоги від ООН

У Донецьк прибули 62 тонни гуманітарної допомоги від ООН
minfin.com.ua

У четвер Організація Об`єднаних Націй доставила 62 тонни гуманітарної допомоги в Донецьк. Про це повідомляє прес-служба представництва ООН в Україні.

"Гуманітарні потреби в Україні є значними. Я щойно повернувся з короткої поїздки до східної України і вважаю, що збільшення обсягу допомоги є вкрай важливим – і ми це вже робимо. Ми переглянули план гуманітарного реагування і плануємо його презентувати уряду України і гуманітарним та донорським організаціям в найближчі дні. Без їх фінансування та підтримки ми не зможемо охопити усі вразливі групи людей, особливо ті, що перебувають на територіях, що зараз не є підконтрольними уряду України", - заявив Ніл Волкер, координатор ООН з питань гуманітарної допомоги.

Зазначається що допомога, яку надали управління Верховного комісара Організації Об`єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячий фонд Організації Об`єднаних Націй (ЮНІСЕФ) та Всесвітня організація охорони здоров`я (ВООЗ) складається з основних предметів гігієни, теплих речей, ковдр, згущеного знежиреного молока, питної води і медикаментів.

"Через конфлікт у східній Україні понад один мільйон людей були змушені залишити свої домівки. Тим не менш, багато людей залишаються в районах, постраждалих внаслідок бойових дій, де інфраструктура і житлові будинки пошкоджені, а базові послуги не надаються. Ми сподіваємося, що допомога, яку ми надали, полегшить страждання найбільш нужденних, зокрема, тих, хто залишається в саморобних укриттях", - зазначив заступник представника УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Ванно Нупеч.

За словами представника ЮНІСЕФ в Україні Джованни Барберіс, діти, що залишаються у зоні конфлікту, або ті, що були переміщені з постраждалих територій, як і раніше несуть на собі основний тягар війни.

"Дуже важливо забезпечити безперервний доступ гуманітарної допомоги дорослим і дітям, які її дуже потребують. Нестача продуктів харчування, води, обмежений доступ до медичних закладів в районах, де продовжуються бойові дії, ставлять дитяче життя під небезпеку. Зокрема, невідкладної допомоги потребують діти з інвалідністю, діти, які живуть в інтернатах та переховуються в бомбосховищах, а також діти, які зіткнулися з проблемою ВІЛ", - додала вона.

Представник ВООЗ в Україні Доріт Ніцан зі свого боку зазначила, що "доступ до медичної допомоги вкрай обмежений через фізичне руйнування медичних установ, а фінансові труднощі призвели до того, що медичні працівники не отримують платню, яку пацієнти не в змозі забезпечити з власної кишені, а також через суттєву нестачу медикаментів. Завдяки підтримці Європейської комісії, Канади, Ізраїлю, Глобального фонду та Естонії, ВООЗ працює разом з партнерами в галузі охорони здоров`я, щоб заповнити ці численні прогалини і простягнути руку допомоги людям і пацієнтам, які потребують медичної допомоги, вакцин, ліків та інших необхідних послуг охорони здоров'я".

У прес-службі нагадали, що починаючи з березня 2014 року, більше одного мільйона осіб переміщено в межах України. З них понад 134 тисяч складають діти. Не відбувається ефективного моніторингу переміщення людей, хворих на туберкульоз, а ВІЛ-позитивні люди мають обмежений доступ до медичної допомоги. Крім того, систему спостереження за захворюваннями знищено, і спалахи захворювання можуть сягнути катастрофічних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьк прибули 62 тонни гуманітарної допомоги від ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути