вівторок, 09 лютого 2016 15:14

У ДНР від грипу померли понад 540 осіб - штаб АТО

На окупованій території Донецької області стрімко зростає кількість хворих на грип і ГРВІ. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО і, як доказ, публікує скрін службової записки так званого міністра охорони здоров'я Віктора Кучкова.

У записці повідомляється, що з 1 грудня 2015 року до 1 лютого 2016 року в лікувальні установи з симптомами ГРВІ звернулося близько 175 тис. осіб, у тому числі близько 4 тис. дітей.

Зараз пік епідемії грипу спостерігається в Амвросіївському і Старобешівському районах, а також у містах Торез, Шахтарськ і Харцизьк.

Через брак ліків і неможливість своєчасно отримати медичну допомогу понад 540 осіб уже померли від грипу і подальших ускладнень. Кількість летальних випадків збільшується.

 

В штабі АТО вважають, що головною причиною загибелі такої кількості людей є цілеспрямована діяльність ватажків так званої ДНР.

"По-перше, напередодні епідемії ними не було вжито відповідних та достатніх заходів щодо забезпечення доступу населення до медичних послуг, що є одним із основних обов'язків влади перед населенням. По-друге, на даний момент, навіть після загибелі понад п'ятсот сорока осіб керівництвом терористів публічно заперечується факт епідемії, що не дозволяє ні Україні, ні міжнародній громадськості надати допомогу населенню регіону, який опинився в критичній ситуації", - йдеться в повідомленні.

Також у штабі АТО відзначають, що "за наявною інформацією діяльність керівництва бойовиків, яка викликала різке зростання епідемії і збільшення смертності серед мирного населення, здійснюється за вказівкою їх кураторів з Російської Федерації".

"Організація спецслужбами РФ посилення епідемії у тимчасово окупованих районах Донбасу здійснюється з метою, по-перше, деморалізації місцевих жителів і збереження контролю над населенням регіону, серед якого поширюються антиросійські настрої, по-друге, приховати перед населенням Росії загибель військовослужбовців ЗС РФ, які перебувають на українській території", - резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, за даними Міноборони України, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей від грипу померли більше 50 військовослужбовців Збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР від грипу померли понад 540 осіб - штаб АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути