вівторок, 09 грудня 2008 11:18

У Дніпрі швидкими темпами вимирає риба

У Дніпрі швидкими темпами скорочується кількість риби. Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Якщо брати динаміку за останні 15 років, то це тільки дії браконьєрів. Ну і забудова берегів, коли знищуються місця нересту", - відзначив він.

За словами В. Борейка, зараз браконьєри використовують суперпотужні засоби - електровудочки, які знищують всю водну фауну.

"Якщо порівнювати ситуацію у Росії, Білорусі і Україні, то складається таке враження, неначе в нашій країні все створено для розвитку браконьєрства. Ну який нормальний господар дозволить ввезення браконьєрських снастей на територію держави, який нормальний господар дозволить їх відкритий продаж?", - наголосив директор Київського еколого-культурного центру.

В. Борейко також відзначив, що в Україні за рік в середньому затримують 150 тисяч браконьєрів, що становить 1% від їх реальної кількості, а у Києві - близько 0,5 млн. браконьєрів.

Нагадаємо, раніше президент Всеукраїнського об"єднання "Товариство рибаків України" Андрій Неліпа заявляв про те, що рибним браконьєрством в Україні "промишляють" близько 12 млн. людей. Під загрозою зникнення незабаром можуть опинитися до 30 найпоширеніших видів річкової риби, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі швидкими темпами вимирає риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути