середа, 18 грудня 2013 10:05

У червні Албанія стане кандидатом на вступ до ЄС

У червні Албанія стане кандидатом на вступ до ЄС
Фото: zn.ua

Статус кандидата в члени ЄС може бути наданий Албанії в червні, повідомив у Twitter єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле. Очікувалося, що статус кандидата для Албанії буде схвалений главами держав і урядів 28 країн ЄС, які проведуть 19-20 грудня черговий саміт у Брюсселі.

Згідно з чинним наднаціональним законодавством, всі рішення про розширення ЄС приймаються за згодою лідерів всіх країн співтовариства.

"Рада з загальних питань визнала значний прогрес та інтенсивні зусилля нового уряду Албанії, є ясна перспектива отримати статус кандидата в червні", - йдеться в повідомленні.

Раніше дипломатичне джерело в Брюсселі повідомило, що Албанія не отримає статусу кандидата цього року через рішення Нідерландів, де парламент минулого тижня відкинув відповідну пропозицію уряду країни. Однак у вівторок глава голландського МЗС Франс Тіммерманс в бесіді з журналістами заявив, що рішення поки не прийнято. Офіційну заявку на членство в ЄС Албанія подала в кінці квітня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «У червні Албанія стане кандидатом на вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути