неділя, 01 квітня 2012 12:10

У Черкасах "швидкі" дають хворим ліки за 10 тис.грн безкоштовно

У Черкасах "швидкі" дають хворим ліки за 10 тис.грн безкоштовно
У місті поменшало інфарктів Фото: tsn.ua

Торік у Черкасах майже на три тисячі менше захворіло людей на гострий інфаркт міокарду.

Показник захворюваності на цю хворобу серця у 20,7 осіб на 10 тисяч населення у 2010 році зменшився до 17,9 – у 2011 році. Крім того, знизилася інвалідність від хвороб системи кровообігу на 2,7 %. Таку втішну тенденцію тамтешня влада пов'язує з упровадженням у місті спеціальної програми профілактики та лікування тромбоемболітичних ускладнень серцево-судинних захворювань, яка діє з 2008 року.

У рамках цієї програми торік 84 черкасці, котрі страждають від серцево-судинних хвороб, безкоштовно отримали необхідні для свого здоров'я тромболітичні препарати "Металізе", "Акталізе" та "Фармакіназа". На закупівлю медичних препаратів у 2011 році було направлено 614,9 тисяч гривень.

"Таким чином мерія міста бореться за життя городян та зменшує ризик повторних захворювань системи кровообігу. І результати такої роботи втішають. Показник захворюваності на інфаркт міокарду знизився майже на три тисячі осіб", – зазначив директор департаменту охорони здоров'я Черкаського міськвиконкому Олег Стадник.

За його словами, захворювання системи кровообігу є чи не головними факторами, котрі впливають на тривалість життя людини. Тому тромболітична терапія є дуже необхідним заходом у боротьбі за здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть біля філармонії: швидка доїхала до місця за 20 хвилин

Нагадаємо, у Черкасах із 2008 року запроваджена міська бюджетна програма профілактики та лікування тромбоемболітичних ускладнень серцево-судинних захворювань. Згідно з цією програмою, аптечки швидкої медичної допомоги оснастили високовартісними тромболітичними препаратами, зокрема німецьким "Металізе", який має здатність під час інфаркту міокарда розсмоктувати тромб. Вартість однієї капсули цього препарату становить понад 10 тис. грн, але пацієнти "швидкої" отримують його безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах "швидкі" дають хворим ліки за 10 тис.грн безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути