пʼятниця, 18 травня 2012 22:38

У Черкасах на Дніпрі відкрили пасажирську навігацію
14

Фото: Фото: Інна ІЩУК

О 16.27 на площі біля річпорту збирається молодь. Під деревами 10-класники школи №4 розбирають сині прапори з написом "Партія Регіонів", одягають жилети з такою ж символікою.

До входу в приміщення річкового вокзалу хлопці з національними прапорами створили живий коридор. Біля них стоїть кілька торгових точок, продають воду, солодощі. Усі чекають на приїзд губернатора. Рух біля площі перекритий.

О 16.45 приїжджає губернатор Сергій Тулуб із міським головою Сергієм Одаричем.

"Ми зібралися сьогодні аби офіційно розпочати навігацію на головній водній артерії Черкащини, - читає з аркуша урочисту промову Сергій Тулуб. - Відновлення паропластва на Дніпрі - одна з важливих позицій програми "Будуємо нову Черкащину", адже головне - це слова, - трохи обмовився губернатор, проте тут же й виправив: не слова, а конкретні результати і справи. Відкриття пасажирської навігації на Дніпрі значно підвищить туристичну привабливість нашого регіону, особливо під час проведення Євро-2012. Знаково, що цього року стати пасажирами першого рейсу на теплоході запрошено наших дітей - майбутнє Черкащини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покататися Дніпром можна за 10 гривень

Після офіційної частини, губернатор і мер міста пішли на пароплав. Разом із ними їхали діти соціально незахищених верств населення.

"Добре, що мені місця не вистачило, а то маю морську хворобу", - пожартував заступник міського голови Віктор Беззубенко й залишився чекати колег на березі.

Після годинної подорожі пароплав повертається назад. О 19.00 та о 20.30 він здійснив заплановані екскурсійні рейси. Вартість квитка - 20 грн. для дорослих та 10 грн. для дітей. Усі білети були продані.

О 17.49 на лавці біля річкового вокзалу говорить дві жінки.

"І куди це таке відкриття? - сердито каже Надія Коваль, 65 років. - Що тут хорошого? Я знаю, як відкриття, то людей пригощають, безкоштовний параход. От я була в Євпаторії, якийсь празник святкували: приїхав мер міста, столи привезли з пиріжками, вином, кожному налили".

"Це був день пенсіонерів?" - перепитує співрозмовниця Віра Романенко, 64 роки.

"Та, ні. Підігнали катер і возили всіх безкоштовно. І я ж чужа, не євпаторійка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість ресторанів на набережній Дніпра встановлять плавучий банк

Повз пенсіонерок йде молода жінка.

"Ну що за люди такі: зроби погано, не зроби - також погано, - каже на ходу. - Що їм треба: сидять, відпочивають".

"Перший день повинні зробити святковий, а на другий уже беріть гроші", - відповідає Надія Коваль. - А то понавозили прапорів Януковича, ще й тролейбусів, гади, не пустили".

Туроператори під час прес-конференції розповіли про перевезення, які здійснюватиме черкаський річпорт.

"Ми маємо кілька пропозицій - поїздка акваторією Дніпра в Черкасах й екскурсійний тур до Канева. Тривалість поїздки - 3,5 години в один бік. Вартість квитків - 100 грн. для дорослих і 80 грн. для дітей. У Каневі туристи зможуть погуляти 2 години, - зауважила директор туристичної компанії "Нами" Наталія Корнілова. - Також ми пропонуємо у вечірній час кафе "Річний трамвайчик".

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах на Дніпрі відкрили пасажирську навігацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути