четвер, 31 травня 2012 21:07

У Черкасах хлопці в протигазах били "курців" ногами в рамках флешмобу
10

Фото: Фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

У Черкасах молодь спільно з Черкаським осередком Всеукраїнських молодіжних громадських організацій "Сокіл" провела флешмоб, приурочений до Міжнародного дня боротьби з курінням під гаслом "Вдихаєш дим – видихаєш життя".

О 18.15 на Європейській площі збираються 14 учасників флешмобу. Дехто з них у вишиванках. Розгортають плакати з написами: "Паління – корисна річ для смерті", "Вдихаєш дим – видихаєш життя", "Купуєш сигарети – оплачуєш свою смерть".

Троє хлопців одягають протигази. Четвертий затискає між губами непідпалену сигарету. Троє в протигазах валять "курця" на землю й імітують побиття ногами.

Юлія Музика тримає на руках ляльку-немовля. Періодично затягується непідпаленою сигаретою з пустушкою на фільтрі. Дає затягнутися і ляльці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер за паління у під'їздах і таксофонах можна отримати штраф до 10 тисяч гривень

Організаторка акції Діана Тяско в цей час читає в гучномовець лекцію про шкоду куріння. Учасники повторюють за нею: "Здорова людина – здорова країна!" Більшість перехожих проходять повз, ледве звертаючи увагу на перформанс.

О 18:22 флешмоб завершується. Учасники ще декілька хвилин роздають перехожим листівки з інформацією про шкоду куріння.

"Справжній патріот не може пити і курити. Метою справжнього патріота повинен бути розвиток власної держави, а розвинена культурна нація не може бути напитою й обкуреною", - каже Діана.

"Коли я стою на зупинці, а біля мене чоловік чи жінка, які палять, то мені просто хочеться одягнути протигаз, адже повітря й так загазоване, дихати неможливо. Також у парках і скверах часто сидять мами з дітками, які не тільки палять, а й вживають алкоголь. А потім діти мавпують поведінку своїх батьків, не кажучи, що вони й так є пасивними курцями. Сподіваюся нам вдалося привернути увагу до таких явищ", - пояснює мету акції організаторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада заборонила паління й рекламу цигарок під час Євро-2012

Поруч за столиком літнього бару п'ють пиво з лимоном Олександр Каракоця та його друг Віталій, обом на вигляд до 35 років.

"Правильна акція, я вважаю. Я ось три роки вже не курю. Рано встав, пачку викинув і по сей день, а до того довго курив", - каже Олександр.

"Я теж кидав, але знову взявся. Курю, щоб життя сумним не здавалося. А те, що вони пропагують – правильно. Нікому б не радив починати курити, особливо дітям", - додає Віталій і дістає з пачки імпортну цигарку з фільтром.

За сусіднім столиком палить Сергій, на акцію він не звернув уваги.

"Курю вже 30 років. Щоб хто сказав як покинути – покинув би відразу. А сам намагаюся ледь не щотижня, та безуспішно. Куріння – зло", - резюмував чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах хлопці в протигазах били "курців" ногами в рамках флешмобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути