четвер, 02 травня 2013 13:18

У центрі Рівного дерева прикрасили Великодніми яйцями
15

Фото: Фото: Віктор Гомоль

"Дивовижа небачена! Наче у казку потрапив. Мало не на кожному дереві – просто феєричні писанки та мальованки. Подібних орнаментів не знайдеш у жодному музеї світу. Уже втретє приходжу сюди з внуками помилуватися такою красою", - говорить рівнянин Микола Остапчук. Він разом із дітьми роздивляється намальовані на папері та фанері писанки. Їх виготовили старшокласники та вчителі загальноосвітніх шкіл обласного центру. До Великодня прикрасили ними дерева на центральній алеї в Рівному.

"Пасхальні прикраси робили 11- класники та вчителі 34 навчальних закладів міста. У кожної школи свій стиль, особливий орнамент. Більшість з писанок виготовлені з картону та фанери. Вони розфарбовані з обох боків. Є такі писанки, що їм не страшний жоден дощ. Скажімо, на дерев'яній основі розпис виконаний олійними фарбами", - розповідають в управлінні освіти Рівненського міськвиконкому.

За кожним навчальним закладом, який брав участь в акції, на алеї закріпили окремі дерева. Більшість писанок висотою 20-30 см. Однак, є серед прикрас і майже півметрові.

"Знаєте, писанка – це ж символ життя, сонця. Дітям вдалося дуже точно відтворити її енергетику. Дивишся на малюнки й відчуваєш, якусь невимовну радість, тепло. Хочеться жити! Серце наповнюється любов'ю, добротою. Гуляєш алеєю й мимоволі розумієш, що життя не здолане. Бачиш, як відроджується все довкола", - розмірковує Володимир Денищук із Здолбунівського району.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Рівного дерева прикрасили Великодніми яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути