четвер, 17 січня 2013 20:38

У центрі Черкас викопали підвал старовинного аптечного складу
7

Фото: Фото: Микола Карнарук

У центрі Черкас знайшли підвал від колишнього аптечного складу. Його площа становить понад 15 кв. м.

Цегляні стіни з арочними склепіннями виявили під час ремонту водогону на перехресті бульвару Шевченка й Остафія Дашковича.

Яма розміром 11х7 м розташована за 3,5 м від перехрестя. Глибина становить понад 3 м. Стіни змуровані з червоної цегли. На одній є отвір, ніби від вікна. Верх упирається в асфальтне покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах вулиці патрулюють безкоштовно колишні правоохоронці

"Чимало в нас об'єктів, які були в центрі міста збудовані в кінці 19 століття й початку 20. Серед них і аптечний склад, який мав два поверхи і цей підвал. Зараз працівники архітектури міськвиконкому думають, яким зробити накриття. Скоріше всього воно буде скляним у вигляді купола. Поруч встановимо щит із описом, що тут було раніше. Всередині підвалу музейники облаштують експозицію, яка відображатиме те, що було на той час в аптеках. Добре, що там частина скверу не забудована і немає комунікацій. Новий водогін оминув це місце. Роботи з підвалом продовжимо, коли потепліє", - розповів Gazeta.ua заступник начальника управління культури Черкащини 57-річний Микола Суховий.

За його словами, аптечний склад зруйнували на початку 60-х років минулого століття. Підвал загорнули, бо тут прокладали дорогу.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Черкас викопали підвал старовинного аптечного складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути