понеділок, 17 серпня 2015 03:58

У Бразилії відбуваються масові протести з вимогою імпічменту президента

У Бразилії відбуваються масові протести з вимогою імпічменту президента
Фото: АРА

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці кількох міст в Бразилії, щоб висловити протест з приводу корупційних скандалів. Мітингувальники вимагають розпочати процедуру імпічменту президента Ділми Русеф, передає BBC.

Відзначається, що після кількох корупційних скандалів Русеф, що управляє країною з 2011 року, більше не викликає колишньої довіри. Крім того, демонстранти покладають відповідальність на Русеф за економічний спад в країні.

Один зі скандалів пов'язаний з державним нафтовим гігантом Petrobras. Розслідування щодо компанії почалося в лютому, коли ряд її керівників і впливових політиків з правлячої "Партії трудящих", до якої належить і Русеф, були запідозрені в причетності до укладення сумнівних контрактів загальною вартістю у 22 млрд доларів.

Згідно з розслідуванням, деякі фірми начебто платили хабарі політикам з правлячої партії, щоб ті допомогли їм отримати контракти з Petrobras.

Сама Русеф не фігурує в розслідуванні, і звинувачення проти неї не висувалося. Однак вона очолювала раду директорів компанії Petrobras з 2003 по 2010 рік. І президент, і інші політики з "Партії трудящих" заперечують свою причетність до корупційних схем.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг Бразилії на один щабель - з Baa2 до найнижчого інвестиційного рівня Baa3.

За даними аналітиків агентства, зниження рейтингу пов'язане з більш слабкими, ніж очікувалося, економічними показниками, спостережуваними тенденціями до зростання урядових витрат, а також відсутністю політичної згоди з фінансових реформ.

Раніше агентство Bloomberg назвало Бразилію в числі країн, які, найімовірніше, закінчать 2015 рік з істотним зниженням ВВП.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії відбуваються масові протести з вимогою імпічменту президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути