неділя, 24 червня 2012 07:50

У Берлінському гей-параді брали участь близько ста російськомовних ЛГБТ-активістів
10

Фото: Фото: АР

У Берліні відбувся традиційний, 34-й за рахунком парад Christopher Street Day, в якому взяли участь більше півмільйона представників ЛГБТ-спільноти Німеччини та інших країн, об'єднаних боротьбою за рівноправність.
Частиною параду стала акція протесту проти гомофобії в Росії.

Традиційний берлінський парад в пам'ять про події 28 червня 1969, коли в Нью-Йорку гомосексуалісти вперше вступили у відкрите протистояння з поліцією на Крістофер-стріт, в цьому році проходив по новому маршруту - зокрема, в безпосередній близькості від російського посольства.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода Юрій Векслер, в рамках параду яскраву акцію протесту проти гомофобії в Росії провели близько ста російськомовних ЛГБТ-активістів.

"Тут зараз під час параду ми проводимо свою акцію Чекпойнт Володимир, яка символізує ситуацію з сексуальними меншинами в Росії. Ми зустрічаємо всі платформи, всіх гостей і намагаємося привернути увагу до цієї ситуації в Росії", - сказав один з організаторів акції Костянтин Шерстюк.

Коли колона з сорока яскраво і барвисто оформлених автоплатформ з костюмованими учасниками та музичними групами перетинала бульвар Унтер Ден Лінден, її зустрічав плакат на чотирьох мовах "Ви в'їжджаєте в російський сектор. No free speech! No homo propaganda!" - Ніякої свободи слова. Ніякої гомопропаганди ".

Цей імпровізований КПП учасники акції й назвали ім'ям президента Путіна - Чекпойнт Володимир.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Петербурзі ввели штраф за пропаганду гомосексуалізму. Місяцем пізніше, представники російського ЛГБТ-руху звернулися до керівництва партії Єдина Росія з закликом припинити роздмухувати "істерію навколо сексуальних меншин та діяльності ЛГБТ-організацій".

Зараз ви читаєте новину «У Берлінському гей-параді брали участь близько ста російськомовних ЛГБТ-активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути