неділя, 31 серпня 2014 15:06

Тяжко поранених українських бійців доставляють в госпіталь, який належить росіянам
5

Фото: facebook.com

Поранених під Іловайськом бійців доставили в дніпропетровський 385 військовий госпіталь, який наразі знаходиться у власності росіян.

Про це у Фейсбук повідомила уповноважена президента з питань мирного врегулювання конфлікту на сході Ірина Геращенко.

"Сьогодні з 6 ранку сюди привезли 85 поранених, з-під Ілловайська. Є дуже важкі. Хлопці розповідають, що вони йшли на гуманітарний коридор, але їх жорстоко почали розстрілювати росіяни і іх наймити. Саме цей госпіталь приймає найтяжчих. Розрахований на 100 людей, збільшує навантаження до 200. Ліжка в коридорі. І при цьому в катастрофічному стані", - написала вона.

Геращенко зазначила, що наразі госпіталь знаходиться у власності росіян: "В 2007 році цей госпіталь було продано приватній фірмі, яка, в свою чергу, не виконала свої інвестиційні зобов'язання по перебудові його в сучасну клініку (за це фірма мала отримати 2,5 га землі). А просто тупо перепродала госпіталь росіянам. І зараз він - у власності "ВТБ", тобто окупантів".

За її словами тиждень тому в госпіталь навідувалась російська делегація, але лікарі їх не пустили.

"В той час як Росія вкрала в нас 2 військових госпіталі та 6 військових санаторіів в Криму, ми продовжуємо панькатися з окупантами. Держава не може вкладати кошти в цей госпіталь, куди привозять найскладніших, бо ж він в приватних руках. Благодійники і волонтери допомогають чим можуть. Днями мають доставити такі необхідні апарати штучного дихання. Ненормальна і неприпустима ситуація, думаю, Мінюст і ГП , та і ВР мають терміново її вирішити. Будемо наполягати на цьому - на передачі Дніпропетровського госпіталя МО. Він не може належати окупантам- крадіям нашоі власності і вбивцям наших хлопців", - написала Геращенко.

Водночас прес-служба "ВТБ Банку" повідомила в коментарі, що до 2007 року дана будівля госпіталю дійсно перебувало в державній власності, після чого було відчужене у приватну власність для реконструкції.

"У 2008 році новий власник будівлі звернувся в ПАТ "ВТБ Банк" для отримання кредитних коштів на реконструкцію даної будівлі. Як забезпечення виконання зобов'язань перед ПАТ "ВТБ Банк" в заставу було передано плановану до реконструкції будівлю. Проект з реконструкції будівлі не був реалізований, кредитні кошти ПАТ "ВТБ Банк" повернуті не були, у зв'язку з чим у 2010 році ПАТ "ВТБ Банк" змушений був ініціювати передбачені чинним законодавством процедури по зверненню стягнення на заставне майно", - повідомили в прес-службі.

ПАТ "ВТБ Банк" заявляє, що незважаючи на наявність судового рішення, повністю підтверджує право ПАТ "ВТБ Банк" стягнути з позичальника кредитні кошти, у зв'язку з наявністю форс-мажорних обставин у вигляді бойових дій на сході України, з ініціативи ПАТ "ВТБ Банк" державна виконавча служба не проводить жодних дій по примусової реалізації заставного майна, до їх завершення.

"Таким чином, ПАТ" ВТБ Банк "ніколи не був і не є власником будівлі в м.Дніпропетровську за адресою вул. Комсомольська, 63", - йдеться в тексті повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «Тяжко поранених українських бійців доставляють в госпіталь, який належить росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути