четвер, 29 липня 2010 08:52

Тягнибок не розуміє, як так можна догоджати "московському попу-колонізатору"

Тягнибок не розуміє, як так можна догоджати "московському попу-колонізатору"

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що блокування автобусів з прочанами у різних регіонах України свідчить про намагання нинішньої влади повернути українське суспільство у "лоно московської церкви".

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Це демонстрація повного свавілля міліцейської держави, яку зараз будує Янукович. Ну як так можна було? Не прийняти людей з Харкова, Одеси, Тернополя на догоду тому московському попу-колонізатору, який приїхав сюди будувати "русскій мір"? Це просто безпрецедентні, абсолютно недемократичні заходи, які застосовують органи примусу. Але чим більша дія, тим більша буде протидія. Вони собі могилу копають такими кроками. Усе одно Хресний хід пройшов, дуже успішно, дуже багато людей, люди були піднесені. Тою акцією вони показали московським колонізаторам-окупантам, що нема чого зазіхати на Україну, і не все українське суспільство схвалює дії теперішньої влади в плані нібито повернення у лоно московської церкви. Українці заслуговують мати свою національну помісну церкву", - заявив Тягнибок.

Лідер "Свободи" також не виключає, що міліція на місцях просто перестаралась.

"Якщо хтось перестарався, він повинен втратити погони і посаду. Це проблеми їхнього верхування і підпорядкування. А оті арешти, які відбувалися? До речі, а суд?!. Коли суддя одним абзацом визнає, що акція "Свободи" була законною, а другим реченням пише "визнати винним у зв'язку з участю в незаконній акції", як таке розуміти? Ми будемо звертатися у Вищу раду юстиції щодо некваліфікованості даної судді в Києві. Вона ж зафіксувала юридично неграмотно оформлений міліцейський протокол, а наступним реченням пише "визнати винними активістів "Свободи" на підставі того неграмотно оформленого протоколу. Тут не треба мати юридичну освіту, щоб зрозуміти, що це — політичне замовлення", - зазначив Тягнибок.

За словами Тягнибока ВО "Свобода" у подібних вападках дуже важко довести провину міліції.

"Безперечно, ми зараз збираємо документи. Але ж є різні методи блокування. Наприклад, як ми можемо звертатися до суду, коли ми замовляємо автобус, підписуємо договір, а зранку до нас прибігає перевізник і Христом-Богом просить вибачення, каже: "Я вам симпатизую і підтримую, але мені прозоро дали зрозуміти, що як тільки я випущу хоч один автобус із автопарку, через місяць мій бізнес закриється". На кого в такому випадку подавати в суд? Це ж хитрі бестії. Вони погрожують перевізникам. А ви розумієте, ДАІ, якщо захоче, перекриє будь-який бізнес перевізників", - переконаний лідер "Свободи".

Вчора у Києві відбулася Хресна хода, організована Українською православною церквою Київського Патріархату до роковин Володимирового Хрещення Русі. Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП автобуси з прочанами блокувалися в усіх регіонах України, в тому числі і західних.
Зараз ви читаєте новину «Тягнибок не розуміє, як так можна догоджати "московському попу-колонізатору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

706

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути