вівторок, 28 липня 2015 16:05

Туреччина оголосила про кінець перемир'я з курдами

Туреччина оголосила про кінець перемир'я з курдами
Фото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про припинення процесу примирення з Робочою партією Курдистану.

Він повідомив, що Анкара продовжить військову операцію проти курдів у Сирії та Іраку, передає видання DW.

Ердоган заявив, що процес примирення з Робочою партією Курдистану поки не будуть продовжувати. За словами глави турецького держави, "неможливо" вести переговори з тими, хто "робить напад на нашу національну єдність і братство". Ця заява прозвучала перед відльотом Ердогана в Китай, куди він прямує з державним візитом.

Ердоган також зазначив, що військова операція урядових сил Туреччини проти бойовиків "Ісламського держави" в Сирії та курдських екстремістів в Північному Іраку триватиме з "рішучістю". Крім того, в Сирії створять "безпечну зону", з якої повинні відтіснити бойовиків "Ісламського держави". Створення такої зони дозволить повернутися 1,7 мільйону біженців, які втекли з Сирії до Туреччини, зазначив глава турецької держави.

Нагадаємо, 20 липня в турецькому місті Суруч трапився теракт, в результаті якого загинули 32 людини. Відповідальність за нього взяли на себе терористи "Ісламської держави". Раніше курди звинувачували Туреччину в саботуванні війни проти "Ісламської держави".

25 липня турецька армія атакувала бази "Ісламської держави" та Робочої партії Курдистану на території Іраку і Сирії. Слідом за цим, бойовики Робочої партії Курдистану заявили, що перемир'я з Туреччиною втратило всякий сенс. В той же день, в Туреччині в рамках антитерористичної операції були затримані 590 осіб.

Сьогодні в Брюсселі триває екстрений саміт НАТО, скликаний Туреччиною відповідно до ст.4 статуту Альянсу (однієї з країн-членів Альянсу загрожує небезпека).

Зараз ви читаєте новину «Туреччина оголосила про кінець перемир'я з курдами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути