субота, 31 серпня 2013 11:02

"Тризубівцям", які закидали яйцями Потапа, дали по два роки умовного

"Тризубівцям", які закидали яйцями Потапа, дали по два роки умовного

Чотирьох хлопців з націоналістичної організації "Тризуб", які в Тернополі закидали яйцями співака Потапа, засудили до двох років "умовного" ув?язнення. Якщо протягом року вони не вчинять жодного правопорушення, то термін не відбуватимуть. Однаковий вирок усім чотирьом звинувачуваним ? Руслану Нетребі, Миколі Коцюку, Богдану Когуту та Петру Висоцькому зачитали 30 вересня в міськрайонному суді Тернополя.

"Ні Потап ні його представники на суд жодного разу не з?явилися. Наші адвокати вимагали їх присутності, однак судді кожного разу погоджувався проводити засідання без їх участі. Згідно з вироком, хлопці мають сплатити 700 гривень за експертизу яєць і мобільних телефонів, які проводила міліція під час розслідування. У вироку також йдеться, що речові докази – яєчні шкаралупи, які зберігаються в міліції, повинні бути знищені після набуття чинності вироку", ? розповів Gazeta.ua голова осередку "Тризуб" у Тернопільській області Василь Лабайчук.

Організатори концерту звинувачували "тризубівців" в пошкодженні яйцем сценічної апаратури, що коштує 16 тисяч гривень та зриві концерту як такого. Однак, суд не передбачив відшкодування організаторам.

У "Тризубі" поки не вирішили, чи оскаржуватимуть вони рішення суду в апеляційному суді.

Нагадаємо, 6 квітня під час виступу Насті Каменських і Потапа у Тернополі, активісти організації "Тризуб" закидали їх яйцями. Одне яйце попало у Потапа, коли він виступав в образі Аркадія Лайкіна. Ще кілька – розбилося на сцені. Метальників яєць затримали на місці. До суду вони перебували під домашнім арештом.

Раніше активісти "Тризубу" закидували яйцями в Тернополі Ірину Білик та Наталю Могилевську. Однак, раніше міліція не трактувала такі вчинки як кримінальний злочин. "Тризубівці" платили адмінштраф.

Суворий вирок стосовно справи Потапа в "Тризубі" пояснюють тим, що батько співака працює в Генпрокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «"Тризубівцям", які закидали яйцями Потапа, дали по два роки умовного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути