пʼятниця, 17 травня 2013 13:36

"Травматичну зброю слід дозволити, але жорстко її контролювати" - Стогній

"Травматичну зброю слід дозволити, але жорстко її контролювати" - Стогній
Фото: vk.com

Закон про обіг травматичної зброї приймати треба тільки в тому випадку, якщо він буде якісно виписаний. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник студії документальних проектів "Kriminal.TV", журналіст Костянтин Стогній.

"У нас приймаються абсолютно неякісні закони, з дірками. Їх ніхто ретельно не проробляє. Боюсь, що і закон про травматичну зброю може бути неякісно виписаний. А якісний закон, написаний експертами, вивірений до крапки, потрібен", - вважає журналіст.

На його думку, краще легалізувати травматичну зброю, ніж вогнепальну.

"Якщо буде жорсткий інструментарій з контролю за цією зброєю, то чому б і ні? Однак, людині треба добре переконатися самій, чи дійсно треба їй ця зброя", - упевнений Стогній.

Він зазначив, що існує проблема ідентифікації зброї, з якої стріляли гумовими кулями. Бо на них немає розпізнавальних знаків. При стрільбі з вогнепальної нарізної зброї на кулі залишаються унікальні знаки, по яких можна з'ясувати, що це за зброя, кому вона належить.

"Але для злочинців і це не є проблемою. Вони переробляються вогнепали і короткостріли. Я стикався з тим, що навіть міліціонери, які ставали перевертнями, злочинцями, використовували свою табельну зброю. Тобто, стріляли з іншої зброї, а куля відстрілювала так, ніби вона з його табельного пістолета", - сказав експерт.

Він нагадав, що газова зброя дозволена, хоча газ також не залишає ніяких ідентифікацій. Головне, щоб стріляли не паралітичним газом, який вбиває наповал, а перцевим, безпечним для життя людини. Так само і травматична зброя повинна мати зупиняючу, а не вражаючу дію. Тому слід на рівні закону коригувати рівень сили удару в травматичному пістолеті.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у цілому схвалив ініціативу Міністерства внутрішніх справ України щодо дозволу покупки травматичної зброї повнолітнім громадянам країни. Законопроект був відправлений на доопрацювання, але в основному був оцінений позитивно.

Зараз ви читаєте новину «"Травматичну зброю слід дозволити, але жорстко її контролювати" - Стогній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути