четвер, 19 травня 2016 16:28

ТОП-5 онлайн-ресурсів, які допоможуть вивчити новий предмет
5

У сучасному інформаційному світі відпала необхідність навчатись, сидячи у бібліотеках чи навчальних закладах. Маючи гаджет з виходом у інтернет, можна засвоїти вдома будь-що - від малювання пензликом до програмування.Gazeta.ua пропонує 5 освітніх онлайн-ресурсів.

1. Khan academy

 

На цій онлайн-платформі можна знайти короткі відео до 15 хвилин з математики, історії мистецтв, біології, хімії, економіки та інших предметів. Є можливість вирішити тести для закріплення вивченого.

Ресурс - безкоштовний і реєструватися не обов'язково. Можна просто увійти за допомогою Facebook або Google-акаунту. Існують версії: українською, англійською та російською мовами.

2. Coursera

 

Це одна з найбільших освітніх онлайн-платформ у світі . Нині приблизна кількість слухачів ресурсу на перевищила 10 млн. Освітній майданчик зібрав понад 500 курсів за різними напрямками: біологія, математика, медицина, економіка і це далеко не повний перелік. Середня тривалість курсу – 6 тижнів.

Студенти дивляться відео, читають спеціальну літературу, роблять тести і домашні завдання. Це все відбувається у жорстко встановлені терміни. Якість виконаних домашніх завдань оцінюють самі студенти. При успішному завершенні курсу можна отримати відповідний сертифікат. Він коштує 30-40 $.

Деякі матеріали Coursera вже перекладені українською та російською мовами.

3. TED-Ed

 

Цей освітній ресурс містить короткі фільми, створені вчителями і мультиплікаторами. Анімовані освітні відеоуроки англійською мовою створені, для середньої школи і тривають приблизно від 3 до 8 хвилин. Кожне відео супроводжують перевірочні тести, відкриті питання та додаткова інформація. Відео-задачі від TED-Ed хоча й орієнтовані на аудиторію шкільного віку, іноді здаються важкими для дорослих. Ресурс містить цікаві відео, які будуть пізнавальними для широкої аудиторії різного віку.

Деякі ролики мають субтитри на українською та російською мовами.

4. Udemy

 

На цій онлайн-платформі можна бути як учнем, так і вчителем. Udemy пропонує велику кількість курсів за таким прикладним напрямами, як дизайн, програмування та веб-розробка. Серед викладачів можна зустріти Марка Цукерберга й інших гігантів IT-індустрії.

5. Prometheus

 

Один із найпотужніших українських ресурсів онлайн-навчання. Кількість слухачів Prometheus становить близько 200 тис. Усі бажаючі можут долучитись до курсу. Для цього необхідно зареєструватись на платформі та зголоситись на бажаний курс. Слухачам пропонують подивитися відео, відповісти на запитання, поспілкуватися на форумі з віртуальними одногрупниками та отримати сертифікат.

Цей український проект орієнтується саме на потреби нашого суспільства.Тут можна послухати курс теорії і практиці захисту прав споживача, навчитися створювати стартапи або вивчити юридичні аспекти ведення бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 онлайн-ресурсів, які допоможуть вивчити новий предмет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути