середа, 21 жовтня 2009 12:50

Тисячі англіканців стануть католиками через потурання гомосексуалістам

Тисячі англіканців стануть католиками через потурання гомосексуалістам

У вівторок Ватикан запропонував англіканським групам, які незадоволені своєю релігією, приєднатись до Католицької церкви, пише CNN.

Британське видання The Times уточнює, що тисяча священиків можуть залишити Англійську церкву і ще кілька тисяч церкви в Америці й Австралії.

Внаслідок цього англіканці стануть католиками і визнають Папу Римського своїм лідером, повідомили представники Ватикану. Це сталося через 450 років після того, як король Генріх VIII заснував англійську церкву (предтеча Співдружності англіканців).

Приходами будуть керувати англіканські священики, включаючи одружених. Їх посвятять у католицькі священики, проте це не стосується єпископів, повідомив преподобний голова Асоціації католицьких єпископів США Джеймс Месса.

"Це дає можливість цілим групам англіканців вступити до католицької церкви і при цьому зберегти свої форми поклоніння та традиції", - відмітив він.

За останні роки кількість бажаючих приєднатись до католицької церкви англіканців зросла, оскільки їхня церква дала згоду на надання духовних санів жінкам і благословила гомосексуальні стосунки, повідомив голова Ватиканської Конгрегації віровчення і кардинал Вільям Джозеф Левада.

Співдружність традиційних англіканців, прихильниками якої є сотні тисяч людей, зацікавлена в створенні окремої від англіканської співдружності асоціації церков.

На наданий момент Ватикан ще не оголосив детальних умов пропозиції. Лідери Співдружності традиційних англіканців обговорять на зустрічі свої дії після того як це станеться, повідомив Левада.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тисячі англіканців стануть католиками через потурання гомосексуалістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути