середа, 13 січня 2016 17:59

Терорист-смертник зареєструвався біженцем перед терактом в Стамбулі

Терорист-смертник зареєструвався біженцем перед терактом в Стамбулі
Терорист, який влаштував вибух в центрі Стамбулу, зареєструвався, як біженець за тиждень до теракту. Автор: Reuters

Терорист, який влаштував вибух в центрі Стамбулу, зареєструвався, як біженець за тиждень до теракту. Цей факт підтверджують записи із камер спостереження, повідомляє Daily Mail.

28-Річний Набіль Фадль сирієць, який народився в Саудівській Аравії. Він нещодавно приїхав в Туреччину із Сирії. В минулий вівторок він зареєструвався в імміграційному офісі в Стамбулі.

Фадль здійснив вибух в ім'я "Ісламської держави", передає видання. Він не був у жодному списку відомих бойовиків, розповів міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала.

Турецький гід Сібель Шатироглу розповіла про момент вибуху. Вона разом з групою німців стояли біля Обеліска.

"Я почула звук клацання, я розказувала групі про обеліск. Я думала, що звук був дивний і подивилася навколо. У групі був молодий бородатий чоловік, схожий на турка. Він мав невинне обличчя і одягнутий у сучасний одяг," сказала вона.

"Я бачила, як молода людина висмикнула чеку, і я закричала "тікайте!". Тоді ми почали тікати, і бомба миттєво вибухнула," розповіла Шатироглу. Вона отримала поранення в ногу і мала тимчасову втрату слуху.

Нещодавно стало відомо про загибель ще одного громадянина Німеччини від отриманих травм. Кількість загиблих німців зросла до десяти осіб, розповіли в міністерстві закордонних справ країни. Загинули щонайменше 10 осіб, ще 15 були травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Терорист-смертник зареєструвався біженцем перед терактом в Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути