вівторок, 26 квітня 2016 17:25

Тепер будь-якого кримського татарина можуть кинути за грати - правозахисник

Тепер будь-якого кримського татарина можуть кинути за грати - правозахисник
Gazeta.ua

Після заборони Меджлісу будь-якого кримського татарина можуть посадити, застосовуючи антиекстремістське законодавство. Про це в коментарі Gazeta.ua сказала керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Наслідки заборони Меджлісу можуть бути страшними. Росія застосовує своє антиекстремістське законодавство. Має на озброєнні шість кримінальних статей. Найбільша санкція - вісім років тюрми. Отже, майже кожного кримського татарина можна буде посадити. Всі так чи інакше пов'язані з Меджлісом, бо це - представницький орган народу. Також заборонять символіку, а це - кримськотатарські прапор та символ. Навіть за це можуть заарештувати", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меджліс буде діяти на материковій Україні — Джемілєв

З юридичної точки зору цю справу оцінювати неможливо, вважає Скрипник.

"У цій справі немає нічого правового і юридичного. Вона суто політична. Суди в Росії - не інстанція правосуддя, а інструменти Кремля. Треба прибрати людину - зроблять це. Здебільшого відомі справи порушує так званий прокурор Криму Наталія Поклонська. Крім арештів окремих людей, як Ахтема Чийгоза (заступник голови Меджлісу), ставить за мету залякувати цільові аудиторії. Активістів кримських татар, членів Меджлісу або й усіх кримчан", - підкреслила правозахисник.

Нагадаємо, 26 квітня так званий Верховний суд Криму визнав діяльність Меджлісу екстремістською та заборонив її на території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Тепер будь-якого кримського татарина можуть кинути за грати - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути