Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2013 14:15

Телеканал ТВі прибирає до рук "сім'я" - експерт

Телеканал ТВі прибирає до рук "сім'я" - експерт
Була задіяна схема захоплення без введення прямої цензури. Фото: obozrevatel.com

Зовні ситуація, яка відбувається на телеканалі ТВі виглядає як господарський конфлікт. Утім, є велика підозра, що ми маємо справу з рейдерським захопленням каналу з боку "сім'ї" президента. Про це на прес-конференції заявила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, передає Gazeta.ua.

"Телеканал тяжіє до опозиційного. Я сама мала програму на ТВі, і можу сказати, що представники влади відмовляються туди йти категорично. Тому зараз ми спостерігаємо декілька етапів приборкання телеканалу, оскільки саме він дозволяв собі журналістські розслідування, таких експертів і політиків в ефірі, яких не було на жодних інших телеканалах. Спочатку ми спостерігали позбавлення його ліцензії. Далі у нього були проблеми пов'язані із вимкненням кабельними операторами з мережі, через що канал втратив левову частку своєї аудиторії. Через це він втратив будь-яку можливість існувати в ринкових умовах. Втративши аудиторію, вартість реклами на каналі знизилася. І прибутки телеканалу стали фактично мізерними", - сказала Сюмар.

Вона вважає, що захоплення каналу представниками "сім'ї" чи пряма купівля могли б сприйнятися негативно. Відтак була задіяна схема захоплення без введення прямої цензури.

"Зараз перед владою стоїть завдання максимально зачистити редакційну політику ТВі, відчистити її від розслідувань, болючої для влади теми Межигіря, розслідувань щодо економічних монополій. Різко змінювати редакційну політику - ризик. А восени інтерес до теми впаде, ми не будемо так гостро її відчувати. Тому і розголос буде значно менший", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал ТВі прибирає до рук "сім'я" - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути