субота, 17 жовтня 2015 12:51

Танцюрист Яма пояснив, чому не буде вибачатись за скандал з білоруською мовою

Танцюрист Яма пояснив, чому не буде вибачатись за скандал з білоруською мовою

Український танцюрист і телеведучий Влад Яма не збирається вибачатись за те, що на телешоу "Танцюють всі" відверто посміялись над білоруською мовою однієї з учасниць, яка приїхала з Білорусі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Влад Яма пояснює незручну ситуацію подивом і розгубленістю членів журі від того, що конкурсантка почала говорити з ними білоруською. Причин для вибачень він не бачить.

"Вона перша за 8 років існування нашого шоу, хто ось так "з ходу", без попередження, з нами почала розмовляти білоруською. Сам цей факт для нас був несподіваним, і поки ми з нею розмовляли, ніяк не могли до цього звикнути. От і все! Ніякої неповаги до білоруської мови я тут не бачу", - сказав український телеведучий білоруському радіо.

Реакція журі, яке почало реготати, почувши білоруську мову, викликала протести українців, які обурилися поведінкою телезірок і вибачилися за них перед білоруською дівчиною.

Сама учасниця шоу, 20-річна білоруська студентка Наталя Бєлозерова, каже, що не ображається на членів журі і не хоче "роздувати з мухи слона". Але реакція суддів її також здивувала, тому що до цього вона не зустрічалася з ситуацією, коли українці не розуміли білоруської мови.

"Це був перший раз, коли я зіткнулася з тим, що українці мене не розуміють. У мене було багато друзів з України, завжди я розмовляла з ними білоруською, а вони зі мною українською. Звичайно, я була в шоці. Як писали десь в коментарях, може, так і було, що в очах у мене було "куди я потрапила", тому що я, чесно, не очікувала такої реакції", - сказала Наталія Бєлозерова в інтерв'ю білоруській службі Радіо Свобода.

Нагадаємо, відомий український казкар і телеведучий Сашко Лірник (справжнє ім'я - Олександр Власюк) висловив обурення у зв'язку зі скандальним інцидентом, коли члени журі шоу "Танцюють всі" посміялися над білоруською мовою однієї з учасниць.

Зараз ви читаєте новину «Танцюрист Яма пояснив, чому не буде вибачатись за скандал з білоруською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути