Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2016 12:39

"Таке відчуття, що я в Україні" - дружина посла України в Канаді

  Фото: kp.ua
Фото: kp.ua

Головне завдання, яке ставить перед собою дружина посла України в Канаді Андрія Шевченка, журналістка та телеведуча Ганна Гомонай - це відкрити для Канади творчість сучасних українських митців - режисерів, музикантів, письменників. Про це вона розповіла в інтерв'ю Максиму Столяревському для рубрики "Цікаві люди" на Ukrainians in Toronto.

"Після зустрічі в Торонто з українськими активістами, я зрозуміла, що це колосальний український тил, де люди закривають на всіх фронтах: і медична допомога, і військова, і моральна, і волонтерська, і мистецька. В плані традицій ми дуже мало що можемо показати в Канаді. Бо тут все це дуже добре збереглося. Таке відчуття, що ти в Україні і ніякої різниці немає", - розповіла Гомонай.

Вона зізналася, що неймовірно вражена тим, як живе українська діаспора, скільки всього робить для України. Тому насамперед, як дружина посла, вона хотіла б їм не заважати.

"Посольство України в Канаді має допомагати українській громаді у тій великій справі, що вона робить. Ми навіть у найскромніших проханнях не змогли б просити того, що вони і так роблять", - говорить дружина посла.

За її словами, переїзд до нової країни дався їй тяжко. Адже в Україні лишилися друзі, знайомі, звичне життя. Каже, що українське законодавство гарантує дружині посла збереження робочого місця. Тож у разі чого - вона готова повернутися на українське телебачення.

Нагадаємо, в Канаді презентували книгу про "кіборгів". З промовою виступив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «"Таке відчуття, що я в Україні" - дружина посла України в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути