четвер, 06 червня 2013 17:16

"Табачник нас поведе й до отупіння нас приведе", - львівські студенти
6

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні перед головним корпусом Львівського національного університету імені Івана Франка громадська організація "Відсіч" провела театралізовану акцію проти міністра освіти Дмитра Табачника.

О 13:00 на площі біля пам'ятника Іванові Франкові зібралось близько 20 людей. У руках пони тримали плакати із написами: "Вчитись — а не думати. За нас подумають краще", "Fuck you IQ", "Заплатив — поступив!","Викладач, знай своє місце. Не кумар!".

Керував процесією "відсічівець" Юрій Шивала.

"Ану застібнули усі ґудзики, - кричав у мегафон на мітингувальників. - Вишикувались струнко! Хто любить Табачника? Усі люблять Табачника! Так Табачнику!".

Активісти підтримували його. Махали кульками.

"У ЗМІ з'явилась інформація, що Табачник ще 20 травня підписав указ про звільнення ректора університету Івана Вакарчука, - сказав активіст Андрій Боднар. - До цих пір ще не оголошено конкурсу для вибору нового ректора чи виконуючого обов'язки ректора. Узагалі мені здається, що ця ситуація загрожує тим, що якщо до 1 липня не буде призначено нового ректора чи в.о., то університет не отримає держзамовлення, відповідно коштів, і це загрожує закриттям певних факультетів. Можуть скоротити викладачів. І найстрашніше, що можуть закрити й університет.Тому зараз хочемо привернути увагу студентів до проблеми".

Пізніше активісти влаштували театралізований марш із піснею.

"Міністр Табачник нас поведе. І до отупіння нас приведе. Заплатив — поступив", - і так кілька разів.

Студенти зробили маленьке коло на площі біля університету. Через припарковані на тротуарах автівки студентам довелось вийти на проїжджу частину.

Хода закінчилась перед входом в приміщення навчального закладу де студенти влаштували протест своєму повадирю й закричали, що проти Табачника, порозкидали таблички й полопали повітряні кульки.

За кілька хвилин "відсічанці" розійшлись, лишивши на асфальті рештки кульок.

Нагадаємо, сьогодні Дмитро Табачник оголосив конкурс на зайняття посади ректора Львівського національного університету (ЛНУ) ім. Івана Франка.

Зараз ви читаєте новину «"Табачник нас поведе й до отупіння нас приведе", - львівські студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути