вівторок, 02 серпня 2011 13:16

Табачник: На 100 випускників припадає 55 бюджетних місць

Табачник: На 100 випускників припадає 55 бюджетних місць

Вступна кампанія 2011 року пройшла добре. Нововведення у вигляді програми "Електронний вступ-2011" виявилось вдалим.

Міністр науки та освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник подякував всім, хто взяв участь у вступній кампанії. Особливістю називає відсутність черг у приймальних комісіях та збільшення терміну прийому заяв з 15 до 31 днів.

Табачник подякував компанії "Укртелеком", яка була технічним партнером Електронного вступу. За його словами, збоїв у роботі системи майже не було. В якості прикладу навів систему вступу в американському університеті Берклі, що "зависла" на вісім днів. Тоді як українська система не працювала декілька годин.

Електронний вступ зафіксував велику активність абітурієнтів при малій кількості випускників. Всього до навчальних закладів було подано 150 тисяч заяв. 65 тисяч подавалися абітурієнтами зі Львова та Харкова у виші до інших міст. Найбільш активними були абітурієнти з Київської, Львівської, Донецької Одеської та Хмельницької областей.

У 2011 зі шкіл вийшли 195 тисяч випускників. Така невелика кількість пов'язана з тим, що 11 років тому школярів почали приймати з 6 років. Але деякі батьки віддавали дітей до школи з 7 років.

Цього року за державний кошт навчатимуть на 19% більше бакалаврів, ніж минулого. На 100 випускників припадає 55 державних місць. У 2010 їх було 39. На програми навчання молодших спеціалістів подали майже 70 тисяч заяв, на бакалаврат - 106 тисяч.

Технічні спеціальності стали цього року найбільш популярними. Університети технічного спрямування отримали найбільше заяв на вступ. Серед лідерів - "Львівська політехніка", Національний авіаційний університет та КПІ.

Зараз ви читаєте новину «Табачник: На 100 випускників припадає 55 бюджетних місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути