вівторок, 29 вересня 2009 19:03

Світ захоплює нова хвороба - кінний грип

Світ захоплює нова хвороба - кінний грип

Хвороба, яку зафіксували в Канаді серед коней, викликається вірусом під назвою "Хендра", була вперше діагностована австралійськими дослідниками в 1994 році.

До сьогодні жертвами смертоносного вірусу стали чотири людини.

На думку фахівців, основними переносниками вірусу є кажани і коні. Симптоми "Хендри" нагадують звичайну застуду, після неї наслідками можуть бути пневмонія або навіть енцефаліт.

У той же час у Австралії в одній з лікарень міста Брісбена від рідкісного вірусного захворювання, яке розвинулося у нього після тісного контакту з хворим конем, помер ветеринар Алістер Роджерс.

До справжнього моменту жертвами смертоносного вірусу стали чотири людини. Вірус вже встиг отримати у медичних фахівців другу назву - "кінний грип".

За інформацією управління охорони здоров"я штату Квінсленд, спочатку лікарі не сумнівалися в тому, що австралійського ветеринара укусила змія. Проте через деякий час медикам вдалося встановити, що вірусом заражені також і коні, яких лікував Роджерс.

Ще у чотирьох осіб, які контактували з хворими тваринами, вірус "Хендри" виявлений не був. На думку австралійських лікарів, основними переносниками вірусу є плодоїдні кажани і коні.

Нагадаємо, що на даний момент найпоширенішим є так званий "свинячий грип". У Всесвітній організації охорони здоров"я вважають, що грипом A/H1N1, який поширився на 160 країн світу, впродовж наступних двох років можуть інфікуватися 2 мільярди людей.

ВООЗ у червні вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким поширенням грипу A/H1N1 світом.

За матеріалами dni.ru, Грузия Online

Зараз ви читаєте новину «Світ захоплює нова хвороба - кінний грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути