понеділок, 25 липня 2016 12:39

Швейцарії не вистачає вчителів німецької та французької

Швейцарії не вистачає вчителів німецької та французької
osvita.ua

У німецькому, французькому й італійському регіонах Швейцарії не вистачає кваліфікованих шкільних вчителів. Це призводить до погіршення традиційно високих освітніх стандартів Швейцарії, пише портал Immigrant Today.

У червні опублікували опитування, згідно з яким тільки 17% шкіл в німецькомовній Швейцарії мають кваліфікований персонал на всіх викладацьких посадах. У той же час 83% шкіл змушені приймати на посади вчителів осіб з більш низькою кваліфікаційною підготовкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеським автокомпаніям не вистачає українських механіків

Гостро відчувається дефіцит кваліфікованих кадрів у початковій школі. Керівники 47% шкіл безуспішно намагаються знайти до наступного навчального року вчителів німецької мови для учнів з 3 по 6 класи.

Гірша ситуація у французьких та італійських регіонах Швейцарії, де керівники тільки 9% шкіл змогли знайти достатню кількість вчителів. Дефіцитними є викладачі французької для початківців і рукоділля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кого піти вчитися? Професії, які скоро даватимуть хороші гроші

Через брак кадрів школи змушені "жонглювати" співробітниками. Вчителі початкових класів іноді залучаються на заняття в середній школі, а викладачі французької мови викладають німецьку мову, хоча не мають кваліфікованого підтвердження своєї підготовки.

За даними Асоціації західних швейцарських вчителів, причинами цієї ситуації є непрестижність і низька привабливість професії вчителя, а також відносно невисокий рівень оплати праці.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарії не вистачає вчителів німецької та французької». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути