понеділок, 10 листопада 2008 11:03

Шварценегер підтримав захисників одностатевих шлюбів

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценегер в неділю підтримав противників заборони на одностатеві шлюби і побажав їм успіхів в боротьбі, повідомляє LosAngelesTimes. Жителі штату 4 листопада проголосували за поправку до каліфорнійської конституції, яка робить законним виключно шлюб між чоловіком і жінкою.

"Зрозуміло, це невдача, але це не кінець, - сказав Шварценеггер. - Я думаю, ми, можливо, знову відмінимо це (заборону), якщо таке рішення ухвалить суд, і тоді ми знову зробимо крок вперед і лідируватимемо в цій області". У травні вищий суд Каліфорнії визнав заборону на одностатеві шлюби неконституційною, і після цього в штаті офіційно оформили шлюб приблизно 18 тисяч одностатевих пар.

Доля укладених за декілька місяців одностатевих шлюбів після ухваленого на референдумі рішення залишається під питанням, оскільки незрозуміло, чи буде конституційне нововведення мати зворотну силу. Шварценеггер вважає, що шлюби анулювані не будуть.

Як відзначає LosAngelesTimes, виступ Шварценеггера свідчить про еволюцію його відношення до теми одностатевих шлюбів. Раніше губернатор-кіноактор заявляв, що шлюб повинен укладатися виключно між особами однієї статі, і неодноразово накладав вето на законопроекти про легалізацію шлюбів гомосексуалістів.

У вихідні в Каліфорнії пройшли численні акції протесту проти ухваленого на референдумі рішення. Так, в суботу, за даними тієї ж LosAngelesTimes, акції протесту в Лос-Анджелесі, Сан-Дієго і інших містах зібрали в цілому більше 20 тисяч людей. В неділю акції продовжувалися. Зокрема, як повідомило AssociatedPress, об"єктом гніву активістів в місті Лейк-Форест стала церква SaddlebackChurch, священнослужителі якої схвалюють поправку до конституції. Раніше захисники прав сексуальних меншин провели мітинг протесту біля мормонської церкви в Лос-Анджелесі. AP також повідомляло, що на підтримку протестуючих виступили багато голлівудських знаменитостей.

Зараз ви читаєте новину «Шварценегер підтримав захисників одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути