середа, 01 квітня 2015 03:20

Суспільне мовлення офіційно презентують 7 квітня - Аласанія

Суспільне мовлення офіційно презентують 7 квітня - Аласанія
mediananny.com

7 квітня відбудеться офіційна презентація суспільного мовника України. Буде представлено його структуру, програми, логотип, назву та багато іншого. Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія на засіданні робочої групи з розробки стратегії Національної суспільної телерадіокомпанії України, яка відбулася у вівторок, передає прес-служба НТКУ.

За словами пана Аласанії, до презентації цього "абсолютно нового в Україні виду ЗМІ" можуть долучитися всі учасники процесу.

"Запрошення отримають представники всіх обласних телерадіокомпаній. І мені дуже хотілося б, щоб ви всі приєдналися до цієї презентації. Ми чекаємо на вас! На презентації ми покажемо наше бачення, основні візуальні та аудіо-рішення суспільного. Ми нікому нічого не нав'язуємо, а презентуємо те, як ми бачимо це для всього мовлення. Що стосується Першого Національного, то в нас є кілька нових проектів, які ми покажемо вже незабаром. Одне з найбільших нових ток-шоу, наприклад, уже завтра з'явиться в ефірі телеканалу. Про всі нові програми ми детально розкажемо на презентації. Повірте, буде цікаво!" - каже гендиректор Першого національного.

Як повідомляє прес-служба, презентація мовника – не єдине завдання, яке стоїть на шляху перетворення компанії. Є безліч питань, які ще потрібно вирішити. Наприклад, шляхи створення майбутнього публічного акціонерного товариства (ПАТ) НСТУ. Учасники засідання обговорили варіанти, за якими можливо здійснити передачу всіх державних телерадіокомпаній через Держкомтелерадіо.

"При злагодженій роботі цю передачу можна здійснити за кілька місяців. Процедура є неважкою та робиться у спрощеному порядку", - каже начальник управління внутрішнього аудиту Держкомтелерадіо Наталія Степанова.

Такий варіант перетворення поетапно виглядає приблизно так: спочатку НТКУ переходить до сфери управління Держкомтелерадіо, після цього до компанії приєднуються всі учасники процесу, які увійдуть до складу суспільного мовника. Далі НТКУ перетворюється у державне підприємство і до нього приєднується ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм". Останній крок – з ДП "НТКУ" шляхом корпоратизації створюється ПАТ "НСТУ".

"Щоб отримати у наступному році бюджетні гроші для суспільного мовлення, ми маємо встигнути здійснити всю цю процедуру до 31 грудня. Тому в нас немає часу на будь-які зволікання", – зазначив перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін.

Чіткі строки реалізації такого перетворення буде вказано в "дорожній мапі", яку представлять незабаром.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про створення суспільного мовлення.

Зараз ви читаєте новину «Суспільне мовлення офіційно презентують 7 квітня - Аласанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути