середа, 27 лютого 2013 03:35

Суд відмовився забороняти книгу колишньої коханки Стросс-Кана

Суд відмовився забороняти книгу колишньої коханки Стросс-Кана

Домінік Стросс-Кан не зміг домогтися судової заборони на поширення книги Марсель Якуб про її роман з екс-главою МВФ, повідомляє Agence France-Presse.

При цьому один із судів Парижа, що розглянув у вівторок, 26 лютого, позов Стросс-Кана, зобов'язав Якуб і видавців її книги "Красуня і чудовисько" (Beauty and the Beast) виплатити екс-главі МВФ компенсацію моральної шкоди в розмірі 50 тисяч.

Крім того, суд ухвалив, що кожен виставлений на продаж екземпляр книги Якуб повинен містити якийсь вкладиш з текстом від Стросс-Кана. Що саме екс-глава МВФ має намір повідомити читачам "Красуні та чудовиська", поки невідомо, однак через вимоги суду надходження книги в продаж, заплановане на 27 лютого, буде на якийсь час відкладено.

У "Красуні і чудовисько" Якуб розповідає про роман зі Стросс-Каном, який тривав з січня по серпень 2012 року, стосується скандалу зі звинуваченням екс-голови МВФ у сексуальних домаганнях до покоївки нью-йоркського готелю в травні 2011 року, а також про його двадцятирічний шлюб з Анн Сінклер, який розладнався в липні 2012 року. Уривки з книги були опубліковані кілька днів тому в журналі Le Nouvel Observateur, який також фігурував у позові Стросс-Кана.

Екс-глава МВФ просив суд заборонити продаж "Красуні та чудовиська", а також стягнути як компенсацію морального збитку сто тисяч євро з Якуб і видавництва Stock, що видає книгу, і аналогічну суму з Le Nouvel Observateur. Суд постановив, що Стросс-Кан може отримати лише чверть запитаної суми.

Після скандалу з покоївкою, що коштував Стросс-Кану посади глави МВФ і висунення на посаду президента Франції, були випущені кілька книг, кіно-і телефільмів, а також п'єс, які розповідають його історію. Книгу, зокрема, написала французька журналістка Трістан Баноні, що звинувачує Стросс-Кана в спробі згвалтування.

Незважаючи на те, що у справі про домагання до покоївки зі Стросс-Кана були зняті звинувачення, після того, як суд визнав її показання такими, що не заслуговують на довіру, екс-глава МВФ як і раніше залишається фігурантом кримінальної справи про сутенерство. Звинувачення в причетності до злочинної групи, яка займається сутенерством, були  висунені Стросс-Кану в березні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився забороняти книгу колишньої коханки Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути