вівторок, 15 березня 2016 14:55

Суд переніс розгляд справи російських спецназівців, поки Александров не знайде нового адвоката

Суд переніс розгляд справи російських спецназівців, поки Александров не знайде нового адвоката
Адвокат Юрій Грабовський, фото: hromadskeradio.org

Голосіївський районний суд Києва переніс слухання справи за звинуваченням спецназівців ГРУ ВС Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова на 14:30 21 березня. За цей період Александров повинен підшукати собі адвоката замість зниклого захисника Юрія Грабовського.

У вівторок після перерви в судовому засіданні підсудним було надано перекладача, після чого засідання продовжилося. Зважаючи на відсутність адвоката Александрова Грабовського суд надав підсудному час до 21 березня для самостійного пошуку адвоката. Якщо до вказаної дати Александров не знайде собі захисника, то буде змушений погодитися на державного адвоката, наданого йому судом, пише "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська заявила в суді клопотання про забезпечення їй охорони СБУ і органів внутрішніх справ у зв'язку з побоюванням щодо безпеки свого життя і своєї сім'ї.

Соколовська аргументувала своє клопотання тим, що на неї чиниться тиск як на захисника Єрофеєва. Крім того, додаткові побоювання з'явилися після зникнення її колеги - адвоката Грабовського. "Після зникнення Грабовського у мене є всі підстави побоюватися за себе і за свою сім'ю... Прошу суд зобов'язати СБУ і органи внутрішніх справ забезпечити охорону", - сказала вона.

У той же час адвокат не змогла надати документальних доказів підтвердження своїх слів, і суд прийняв рішення про те, щоб розглядати це клопотання на наступному засіданні 21 березня, коли будуть витребувані документи в правоохоронних органах, куди зверталася Соколовська у зв'язку з тиском на неї.

Представники держобвинувачення не виявили заперечення проти цього прохання Соколовської, а також повідомили, що є інформація про напад на одного зі свідків у справі, ці документи також потрібно надати на наступному судовому засіданні.

Нагадаємо, поліція Одеси порушила кримінальну справу за статтею "умисне вбивство" після зникнення адвоката Юрія Грабовського, який захищав інтереси російського спецназівця Олександра Александрова.

Зараз ви читаєте новину «Суд переніс розгляд справи російських спецназівців, поки Александров не знайде нового адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути