четвер, 19 травня 2016 05:23

Створено механізм відповідальності постачальників перед ЗСУ

Створено механізм відповідальності постачальників перед ЗСУ
Фото: УНН

Недобросовісні постачальники для ЗСУ нестимуть відповідальність.

Вперше створено механізм відповідальності постачальників перед Збройними Силами України, щоб постачання відбувалося вчасно та якісно, передає УНН з посиланням на прес-службу Проектного офісу реформ Міністерства оборони України.

"В умовах збройного конфлікту від питання належного і вчасного забезпечення армії залежить не лише ефективність війська, але й життя військових. Саме тому ми ініціювали розробку цього закону, — розповіла Тетяна Доманова, юрист, співробітник Проектного офісу реформ Міністерства оборони України, — максимальний термін проведення процедур становитиме два тижні, а не 60 днів, як це було раніше".

Крім того, за її словами були прийняті заходи, аби постачальники більше не могли маніпулювати на проведенні процедур, оскільки тепер вони понесуть за це як матеріальну, так і репутаційну відповідальність.

Недобросовісні постачальники змушені будуть сплатити гарантійне забезпечення — банківську гарантію, якщо порушать процедуру закупівлі. Також вони потраплять до дискваліфікаційного списку і протягом року не матимуть змоги брати участі у процедурах закупівель Міністерства оборони та інших силових відомств.

Впровадження конкурентних процедур на особливий період з урахуванням особливостей забезпечення армії дозволяє Міноборони значно швидше реагувати на потреби Збройних Сил України, чітко контролювати якість придбаних товарів та послуг і досягати відчутних показників економії бюджетних коштів.

До розробки та прийняття закону долучилися співробітники Проектного офісу реформ Міністерства оборони, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, експерти Проекту ЄС "Гармонізація системи державних закупівель в Україні за стандартами ЄС", представники громадських організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" заявляє про критичну ситуацію з фінансуванням ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Створено механізм відповідальності постачальників перед ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути