понеділок, 23 травня 2016 16:49

Студенти Могилянки перемогли в міжнародному змаганні

Студенти Могилянки перемогли в міжнародному змаганні

Студенти Національного університету "Києво-Могилянська академія" здобули перемогу в міжнародному змаганні Telders Moot Court Competition.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Telders Moot Court Competition – один із трьох найпопулярніших муткортів у світі. Вперше його провели 1977 року. Тоді у змаганні взяли участь представники тільки 4 університетів. Цьогоріч було близько 25 команд з усієї Європи.

Муткорт – це змагання у формі моделювання судового розгляду вигаданої справи міжнародною судовою інституцією, іноземним судом або за правом іноземної країни. Для участі у муткорті студенти заздалегідь готують письмові роботи – меморандуми – від обох сторін: позивача та відповідача. В подальшому вони презентують свої позиції під час усних раундів – дебатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Таїланді студенти застосували найсучасніші гаджети для списування

Проводили Telders Moot Court Competition в Гаазі, на базі Campus The Hague – одного із 7 факультетів найстарішого у Нідерландах університету – Leiden University.

У фіналі українці представляли сторону відповідача. А за першість змагалися з командою Болгарії, яка за результатами 4 раундів посіла друге місце. Судили змагання чинні судді Міжнародного Суду Справедливості ООН Джеймс Кроуфорд, Джорджіо Ґайя та Джоан Доноґі.

Нагадаємо, державні вищі навчальні заклади Польщі зменшили вартість навчання для іноземців удвічі.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Могилянки перемогли в міжнародному змаганні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути