вівторок, 23 вересня 2014 19:47

Студенти Донецького нацуніверситету просять Яценюка евакуювати та врятувати виш від "ДНР"

Студенти Донецького нацуніверситету просять Яценюка евакуювати та врятувати виш від "ДНР"
Фото: lenta-ua.net

Студенти і випускники Донецького національного університету підготували звернення до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка із закликом зберегти університет і врятувати від терористів "ДНР". 

Як повідомляється на офіційній сторінці Історичного факультету ДонНУ в соціальній мережі , 24 вересня в 10:00 планують провести пікет поблизу будівлі Кабінету міністрів у Києві.

Також студенти підготували звернення до прем'єр-міністра і просять всіх небайдужих приєднатися до їх акції за право вишу на самовизначення.

"Шановний пане Арсенію Петровичу! Студенти Донецького національного університету звертаються до Вас із закликом зберегти ДонНУ як українську освітню організацію, рятуючи тисячі людських доль. Ми, студенти ДонНУ, вимагаємо роз'яснень відносно відсутності реакції Міністерства освіти і науки України з приводу захоплення університету і реальних кроків, направлених на порятунок одного із кращих вищих навчальних закладів Донеччини. Ми закликаємо Вас сприяти повній евакуації Донецького національного університету на підконтрольну українській владі і законодавству територію", - пишуть автори звернення.

Далі автори звернення прописують, які заходи на їх погляд для цього необхідно вжити.

"Просимо Вас виконати свої зобов'язання перед студентами і гарантувати їх право на освіту (ст.53 Конституції України), шляхом створення умов для здобуття студентами дипломів українського зразка, зокрема Донецького національного університету", - говориться у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Донецького нацуніверситету просять Яценюка евакуювати та врятувати виш від "ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути