понеділок, 07 грудня 2015 14:44

Сто картин про казки України показують в Ірландії

Сто картин про казки України показують в Ірландії
Фото: Анна Козак

Учора в столиці Ірландії Дубліні відкрилася виставка картин української художниці Марини Михайлошиної. Теми робіт - українські казки. Організувати захід допомогла українська діаспора.

"Ідея виникла в організатора виставки Анни Козак. Вона з української диаспори в Ірландії. Знайшла мене і привезла, - розповідає художниця. - Ми обидві натхненні однією ідеєю -- показати надзвичайну українську культуру європейцям. На виставці представлено майже сто моїх робіт - це ілюстрації до книг. Також графіка та живопис останніх років -- вже більш серйозні твори, дуже відверті і особисті. Але все це - Україна, її казки або легенди. Це та Україна, що в мені".

Марина Михайлошина додає, що виставка є благодійною. Виручені кошти з продажу картин підуть на допомогу дітям. Українська діаспора в Ірландії закупить взуття для дітей переселенців в Україні, а сама художниця витратить на допомогу дітям-сиротам, якими опікується її церква.

Виставка триватиме до 12 грудня. Місцеві матимуть змогу не лише побачити казковий світ українців, але й придбати картини. Також - дитячі книги англійською та українською мовами, різдвяні листівки та інші твори, ілюстровані українськими художниками.

Переглянути картини можна на особистому сайті художниці.

Зараз ви читаєте новину «Сто картин про казки України показують в Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути