пʼятниця, 09 листопада 2012 11:28

Статті у Wikipedia відтепер можна доповнювати відеоконтентом

Статті у Wikipedia відтепер можна доповнювати відеоконтентом
Фото: wordpress.com

Найбільша у світі онлайн-енциклопедія Wikipedia додала можливість для зареєстрованих користувачів доповнювати статті відеороликами - це стало підсумком розробки, яка тривала протягом чотирьох років, повідомляє прес-служба Wikipedia.

Проект з інтеграції відеоконтенту в Wikipedia стартував ще у 2008 році, і з тих пір його запуск кілька разів відкладався через технічні проблеми, які вдалося вирішити лише тепер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англомовна Wikipedia закриється через новий закон

"Новий відеоплеєр, за допомогою якого читачі енциклопедії зможуть дивитися освітні та науково-популярні відео, тепер доступний на Wikipedia і її братніх сайтах", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відео в Wikipedia буде відтворюватися за допомогою плеєра з відкритим вихідним кодом Kaltura, який підтримує мову розмітки веб-сторінок HTML5 і дозволяє обходитися без використання пропрієтарних технологій обробки і демонстрації відео в інтернеті, типу Adobe Flash. Серед можливостей нового плеєра - підтримка відкритих відеокодеків Web M і субтитрів різними мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творець Wikipedia запустив пошукову систему

Спонсорами проекту стала відкрита Відеоплатформа Kaltura open-source video platform і компанія Google.В даний час в Wikipedia міститься приблизно 15 тисяч відеороликів. Розширювати бібліотеку планується за рахунок публікацій користувачів енциклопедії, а також за рахунок безкоштовного освітнього та науково-популярного відеоконтенту, вже розміщеного на сервісі YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Статті у Wikipedia відтепер можна доповнювати відеоконтентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути