середа, 06 квітня 2016 00:10

Стало відомо, коли в Грузії відбудуться парламентські вибори

Стало відомо, коли в Грузії відбудуться парламентські вибори
Фото: www.cisnews.org

Парламентські вибори в Грузії призначені на 8 жовтня 2016 року. Про це заявив у вівторок президент країни Георгій Маргвелашвілі.

"Відповідна документація буде надіслана прем'єр-міністрові Грузії завтра", - сказав президент після зустрічі з прем'єром Георгієм Квірікашвілі.

Депутати в Парламент Грузії обираються строком на чотири роки. Попередні парламентські вибори пройшли в 2012 році і призвели до зміни влади в країні.

Опозиційна коаліція "Грузинська мрія", об'єднана навколо мільярдера Бідзіна Іванішвілі, тоді отримала більшість місць в законодавчому органі країни, випередивши правлячу партію "Єдиний Національний Рух" президента Міхеїла Саакашвілі.

При цьому частина нинішньої коаліції - Республіканська партія Грузії, вже заявила, що в наступних виборах візьме участь самостійно, а не разом з партнерами по правлячій коаліції.

Заснована Іванішвілі партія "Грузинська мрія - демократична Грузія", що є в коаліції найбільшою, також має намір йти на вибори самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли в Грузії відбудуться парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути