вівторок, 24 січня 2017 05:29

Стала відома відповідь Януковича на виклик Генпрокуратури

Стала відома відповідь Януковича на виклик Генпрокуратури

Колишній президент України Віктор Янукович не приїде до Генпрокуратури на допит. Адвокат Віталій Сердюк вважає виклик незаконним. Захисник прийде до прокуратури і пояснить ситуацію.

Про це повідомляє "Українська правда"

"Захист виконає процесуальні зобов'язання і прибуде за викликом. Ми повідомимо про наявність на сьогоднішній день поважних причин, які перешкоджають прибути Януковичу", - запевнив Сердюк.

Адвокат нагадав, що кримінально-процесуальний кодекс України дозволяє не з'являтися за викликом слідчого при тривалому перебуванні за кордоном і наявності загрози життю, яка не перестала існувати, а навпаки посилилася в зв'язку з цими політичними процесами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привідкрили завісу стосунків Путіна і Януковича

"Генпрокуратура отримала від мого клієнта повідомлення про бажання надати свідчення. Таке ж повідомлення було направлене в усі судові інстанції, які розглядали процедурні моменти у цій справі. Однак як генпрокуратура, так і суди категорично відмовилися реалізувати право клієнта на доступ до правосуддя, тому всі наступні дії, в тому числі публікація повісток, винесення наступних рішень, є незаконними", - додав він.

Генпрокуратура викликає колишнього президента Віктора Януковича на допити 27 і 30 січня. Януковича викликають у приміщення Головної військової прокуратури по вулиці Московській, 8, на 15 годину 27 січня, а також на 15 годину 30 січня як підозрюваного у державній зраді для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.
У повістках вказується, що Янукович проживає у Ростові-на-Дону на вулиці Єрьоменка, 81, корпус "В".

Зараз ви читаєте новину «Стала відома відповідь Януковича на виклик Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути