пʼятниця, 04 березня 2016 02:55

Штайнмайєр розчарований результатами переговорів "нормандської четвірки"

Штайнмайєр розчарований результатами переговорів "нормандської четвірки"
Фото: korrespondent.net

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не приховує розчарування результатами зустрічі в четвер у Парижі глав МЗС Німеччини, Франції, України і Росії. Про це заявив після завершення 11-ї зустрічі "нормандської четвірки", передає Укрінформ.

"Чесно кажучи, ми не можемо бути задоволені. Ні станом справ на місцях, ні результатами сьогоднішнього вечора!", - прокоментував німецький дипломат підсумок 4-годинних переговорів.

"Іноді складається враження, що в Москві і Києві залишають без уваги те, наскільки серйозна ситуація. Під яким великим тиском ми перебуваємо для того, щоб швидше реалізувати Мінські домовленості. Оскільки в іншому випадку ми ризикують втратити легітимність і авторитет наших зусиль", - сказав Штайнмайєр.

"Міні-ходів" вже недостатньо, щоб стабілізувати становище і подолати конфлікт", - підкреслив глава німецького МЗС.

На його думку, конфліктуючі сторони, а також Київ і Москва повинні вирішити, чого вони насправді хочуть - "щоб конфлікт продовжував "тліти і гноїтися" при постійній загрозі ескалації або, нарешті, зробити сміливі рішення і знайти компроміси, які необхідні, щоб привести до успіху Мінська".

Зараз, за словами Штайнмайєр, існує реальна загроза військової і політичної ескалації, яка підриває всі наступні спроби реалізації мінських домовленостей.

Нагадаємо, у Парижі завершилися переговори міністрів закордонних справ "нормандської четвірки". Зустріч тривала більше чотирьох годин і проходила, за інформаціює дипломатичних джерел, важко.

Зокрема, міністр закордонних справ Франції заявив, що "нормандська четвірка" домовилася прагнути провести вибори на Донбасі в першому півріччі 2016 року. Тоді як міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що без відведення озброєнь та відновлення контролю ОБСЄ над російсько-українським кордоном, виборів на Донбасі не буде.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмайєр розчарований результатами переговорів "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути