вівторок, 01 грудня 2015 10:00

США постачають Україні застарілу військову техніку

США постачають Україні застарілу військову техніку

Сполучені Штати передали Україні нелетальне озброєння на суму 260 мільйонів доларів. Однак, частина техніки фізично й морально застаріла та непридатна до експлуатації. Про це пише американська газета The Washington Post.

Видання наводить відразу кілька прикладів. Так, один із підрозділів українського спецназу використовує всюдиходи "Хаммер", які були виготовлені наприкінціі 1980-х - початку 1990-х років. При цьому у трьох позашляховиків пластикові вікна та двері, які не дають спецназівцям ніякого захисту.

Журналісти також зазначають, що шини однієї з машин лопнули, пройшовши кілька сотень кілометрів. Як пояснив один із механіків, це означає, що машина занадто довго стояла на складі.

Крім того, за даними видання, інший спецпідрозділ отримав на 120 осіб один бронежилет типу того, які американські військові перестали використовувати в середині 2000-х років.

"Якщо американці хочуть допомагати нам, поставляючи обладнання, хай не надсилають вживані речі", - заявив командир одного з підрозділів українського спецназу.

При цьому офіційний представник Пентагону підполковник Джо Соуерс відмовився коментувати стан техніки, яку США постачає в Україну. Він лише зазначив, що США, як і раніше, направляє обладнання та забезпечує підготовку солдатів і офіцерів для того, щоб "допомогти Україні краще контролювати і забезпечити захист своїх кордонів, працювати більш безпечно і ефективно, а також зберегти і зміцнити свою територіальну цілісність".

Зараз ви читаєте новину «США постачають Україні застарілу військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути