понеділок, 22 червня 2015 10:50

США передали Україні 5 швидкісних катерів для спецназу
5

П'ять американських швидкісних катерів "Willard" Sea Force 730 та Sea Force 11M, 7-метрових і 11-метрових відповідно, які США передали нашій країні, успішно освоюються в Одесі.

 

Про це повідомив у Фейсбуці редактор "Українського мілітарного порталу" Тарас Чмут.

 

За його словами, ціна одного 11-метрового катера складає близько 850 тисяч доларів США. Семиметровий коштує приблизно 350 тисяч (ціна залежить від комплектації та умов контракту).

 

Чотири катери дістануться спецпідрозділам ВМСУ в Одесі та Очакові, а один семиметровий передадуть пошуково-рятувальній службі флоту.

 

"Комплектація катерів шикарна - на кожному стоїть навігаційна РЛС Furuno. Є станки під 7,62-мм кулемети, що вкрай важливо для спецназу. Також з ними в комплекті йде низка "росхідників", запчастини та інструменти, а також гарантійне сервісне обслуговування від виробника ! Крім того, американці два тижні готують тих, хто буде їх обслуговувати і експлуатувати, що значно зменшить шанси "вбити" таку важливу техніку.

 

Для чого потрібні ці катери? Частинам спецназу - для тихої і швидкої доставки груп у певний район, для патрулювання баз, місць дислокації, портів, рейдів, для протидиверсійної оборони, в якості оглядових плавзасобів. Пошуково-рятувальним підрозділам - для швидкого пошуку на воді. ВМСУ потребує десятках таких катерів. Будемо сподіватися, що допомога союзників цим не обмежиться", - розповів Чмут.

Зараз ви читаєте новину «США передали Україні 5 швидкісних катерів для спецназу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути