середа, 03 лютого 2016 04:33

США і ЄС підписали нову угоду про обмін даними

США і ЄС підписали нову угоду про обмін даними
www.sparklogix.com

Брюссель та Вашингтон у вівторок, 2 лютого, уклали угоду про захист даних, які передаються через Атлантику, написав у своєму Twitter єврокомісар Андрус Ансіп, який відповідає за цифровий ринок. Попередні правила організації цифрових потоків - так звана "Безпечна гавань" (Safe Harbor) - між ЄС та США були скасовані минулого року рішенням Європейського суду, передає Німецька хвиля.

"Прощавай, "Безпечна гаване"!", - написала у мікроблозі єврокомісарка з питань юстиції Вєра Юрова. Однією з причин припинення дії угоди Safe Harbor стали, зокрема, дані про несанкціонований доступ американської розвідки до даних користувачів.

Нова угода покликана захистити користувачів, стурбованих порушенням конфіденційності.

"Ця схема трансатлантичного обміну даними захищає основні права європейців і гарантує юридичну впевненість бізнесу", - прокоментувало агентству dpa близьке до переговорів джерело.

За його інформацією, нова угода відповідає вимогам Європейського суду - за нею США вперше зобов'язалися надавати силовикам доступ до даних користувачів тільки за чіткими правилами з "механізмами нагляду".

Нова угода ще потребує схвалення країнами-членами ЄС. Очікується, що нова угода змусить компанії дотримуватися правил захисту даних, за якими наглядатиме міністерство торгівлі США. Порушників чекають санкції та позбавлення доступу до механізмів обміну даними.

Зараз ви читаєте новину «США і ЄС підписали нову угоду про обмін даними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути